Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Pennyroyal Farm αποδεικνύει ότι κρασί και τυρί συνδυάζονται εξίσου καλά και στη φάρμα

Χτισμένο ανάμεσα στις απόκρημνες κορυφογραμμές και τα κόκκινα δέντρα της κομητείας Mendocino, το Anderson Valley έχει μια άξια φήμη για την ποιότητα του κρασιού χάρη στα πρωτοποριακά οινοποιεία όπως τα Navarro Vineyards & Winery, Husch Vineyards & Winery, Handley Cellars και Roederer Estate.

Αυτή η κοιλάδα μήκους 15 μιλίων και οι γύρω λόφοι της, μόλις 2,5 ώρες βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, είναι ένας παράδεισος για την καλλιέργεια οινοποιήσιμων σταφυλιών και μια ήσυχη, αντιπολιτισμική κοινότητα στην οποία μπορείτε να ζήσετε. Η καταλληλότητα της κοιλάδας για το δροσερό κλίμα για το Pinot Noir και το Chardonnay την έχει κάνει επίσης ακαταμάχητη για οινοπαραγωγικές εταιρείες που εδρεύουν αλλού και έχουν αγοράσει σταφύλια, αμπελώνες και οινοποιεία εδώ. Σε αντίθεση με αυτούς, ωστόσο, είναι μια νέα γενιά οινοπαραγωγών μικρής κλίμακας, κορυφαίας ποιότητας που αποκαλούν το Anderson Valley σπίτι τους καθώς επιδιώκουν το δικό τους κομψό στυλ Pinot Noir.

Είναι γνωστό ότι το τυρί και το κρασί συνδυάζονται όμορφα στο τραπέζι. Τώρα η Pennyroyal Farm αποδεικνύει ότι ζευγαρώνουν εξίσου καλά και στη φάρμα. Αυτή η ιδιοκτησία 100 στρεμμάτων στο Boonville είναι η μόνη εμπορική τυροκόμος στην κομητεία Mendocino και καλλιεργεί επίσης σταφύλια για να παρασκευάζει όμορφα ισορροπημένα κρασιά.

Η σχέση είναι αμφίδρομη, λέει η Sarah Cahn Bennett. Διαχειρίζεται τη φάρμα για την οικογένειά της, η οποία έχει επίσης τους γνωστούς αμπελώνες Navarro στο κοντινό Philo. Το χειμώνα, ένα κοπάδι κυρίως προβάτων Baby Doll Southdown «κουρεύει» τις καλλιέργειες ενώ εμπλουτίζει το έδαφος του αμπελώνα με την κοπριά τους. Ξεχωριστά κοπάδια από κατσίκες και πρόβατα γαλακτοπαραγωγής παράγουν γάλα για τα τυριά της φάρμας. Ο υγρός ορός γάλακτος από τη διαδικασία τυροκομίας προστίθεται σε σωρούς κομποστοποίησης και στη συνέχεια εφαρμόζεται στα αμπέλια όταν τελειώσει.

Η ιδέα του Cahn Bennett ήταν να πάρει αυτόν τον προηγούμενο βοσκότοπο και να τον κάνει ένα κλειστό οικοσύστημα. Η ίδια και η Herd Manager και Cheesemaker Erika McKenzie-Chapter αυξάνουν τη βιοποικιλότητα της φάρμας και τη δέσμευση άνθρακα, ενώ καλωσορίζουν τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν κατσικίσια και πρόβεια τυριά, φτιαγμένα από το γάλα των κοπαδιών τους, σε συνδυασμό με κρασιά Pennyroyal σε μια γραφική, γαλήνια ατμόσφαιρα. .

Από το 2012, η ​​Pennyroyal παράγει κορυφαίας ποιότητας κτήμα Pinot Noir, συμπεριλαμβανομένων δύο εξαιρετικών ονομασιών αμπελώνων—το λαχταριστό, Eye of the Needle και το περίπλοκο, αλμυρό Jean Sheep.

«Για μένα, υπάρχει πάντα ένα ελαφρύ φυτικό στοιχείο στα κρασιά μας», λέει ο Cahn Bennett. «Είτε πρόκειται για κλήμα ντομάτας, μέντα, μαριχουάνα ή pennyroyal».

Το πεζό pennyroyal είναι ένα ιθαγενές ανθισμένο βότανο που μυρίζει σαν δυόσμος με μια νότα βασιλικού που φυτεύεται ανάμεσα στο μείγμα καλυμμάτων. Ο Cahn Bennett λέει ότι έχει ευδοκιμήσει σε αυτήν την παραδοσιακή κοιλάδα εκτροφής προβάτων, ιδιαίτερα επειδή στα πρόβατα δεν αρέσει η γεύση του.

Το 2017, ο συνιδρυτής Ken Avery έφερε στη Νέα Ζηλανδία τον Matt Parish ως οινοποιό, επένδυσε σε νέα γαλλικά βαρέλια αντί για ένθετα βαρελιού και μετακόμισε σε ένα νέο κελάρι. Τα κρασιά από τον αμπελώνα Lula 15 στρεμμάτων κοντά στο Philo στο πιο δροσερό «Deep End» της κοιλάδας Anderson άρχισαν αμέσως να παρουσιάζουν μεγαλύτερη συγκέντρωση, αλλά με καλή ισορροπία, σπάνια να ξεπερνούν το 14% abv.

Αν και είναι ελαφρύτερη στο σώμα και σε δρυς από πολλά Pinots με υψηλή βαθμολογία, η Lula δεν θέλει ένα αδύνατο, τραγανό στυλ. «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε υπέροχο Pinot Noir και να αποδείξουμε το εύρος της κοιλάδας Anderson και της κομητείας Mendocino», λέει ο Avery. «Και να φτιάχνω κρασιά που δεν χρειάζεται να έχουν φαγητό».

Ο Parish, ένας έμπειρος σύμβουλος που πουλά τη δική του επωνυμία μέσω της Naked Wines, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Και τα έξι Pinots του 2019 είναι εξαιρετικά, με το Lula Vineyard και το Rescue Block να προέρχονται από το κτήμα, εκφράζοντας μαύρα φρούτα, διακριτικά μπαχαρικά και μια διακριτική τανικότητα .

Ένας προηγούμενος ιδιοκτήτης φύτεψε τα πρώτα αμπέλια στην ιδιοκτησία στην πλαγιά του λόφου το 2010, αλλά μέχρι το 2012, όταν ο Avery και ο συνιδρυτής Jeff Hansen αγόρασαν την περιοχή, αυτά τα αμπέλια εγκαταλείφθηκαν. Τους επανέφεραν στη ζωή ως το Rescue Block, ενώ φύτεψαν περισσότερα αμπέλια ξεκινώντας από το 2013.

Η έκταση Lula παράγει επίσης εξαιρετικά Pinot Noirs, το Costa Vineyard με άρωμα φράουλας και το Peterson Vineyard με τόνο δεντρολίβανου, από δύο καλλιεργητές στη γειτονιά Comptche του Mendocino. Ολοκληρώνοντας τη σύνθεση είναι ένα σύνθετο και σαγηνευτικό μείγμα Anderson Valley και ένα μείγμα Founder’s Cuvée που τιμάει τον Hansen, ο οποίος πέθανε το 2018.

 

Πηγή:  Wine Enthousiast.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.