Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χάρτης των Γεύσεων 2021 στις 27 & 28 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, Χάρτης των Γεύσεων, με καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη που είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Hellexpo.

Από την πρώτη του διοργάνωση, το 2003, μέχρι σήμερα, ο Χάρτης των Γεύσεων έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία οινικής παιδείας.

Έτσι και φέτος, στη 18η διοργάνωσή του θα μεταμορφωθεί σε έναν τεράστιο μαγνήτη που θα συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Περισσότεροι από 120 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς/διανομείς οίνων, υλικών οινοποίησης, συσκευασίας, asseccoirs κλπ. θα προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους επισκέπτες: καταναλωτές, πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών και αποσταγμάτων προς γευστική δοκιμή, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2021, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές, ο Χάρτης των Γεύσεων είναι το σημείο παρουσίασης των τελευταίων οινικών τάσεων.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2021 θα υλοποιηθεί σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον για εκθέτες και επισκέπτες, με την τήρηση υγειονομικού Covid-free πρωτοκόλλου που ισχύει για τη διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων, προς αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι η είσοδος στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης επιτρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με την επίδειξη του GreenPass.

Όπως σε κάθε της διοργάνωση, η Wine Plus δεσμεύεται να προσφέρει στους εκθέτες και το πλήθος των επισκεπτών του Χάρτη των Γεύσεων ποιότητα και ασφάλεια.

Ο Χάρτης των Γεύσεων πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-Helexpo, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

 

ΠΟΥ: Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Λεωφόρος Στρατού 3, HELEXPO, Θεσσαλονίκη

 

ΠΟΤΕ: Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ωράριο λειτουργίας: 12.00 – 16.00 & 16.30 – 20.30

 

ΠΩΣ: εισιτήριο: 8€ | εισιτήριο 2-ζωνών: 14€

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.