Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τo Dominus Estate Napa Valley του 2018 πρώτο στη λίστα TOP 100 του Wine Spectator

Το Dominus Estate Napa Valley του 2018 φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τα κορυφαία κρασιά του 2021 του Wine Spectator. Πρόκειται για ένα δομημένο κρασί με κομψές νότες από κασσία, δαμάσκηνο, βατόμουρο, σκλήθρο, αρκεύθο, γλυκιά δάφνη και καπνού.

Κάθε χρόνο, οι συντάκτες του κορυφαίου περιοδικού Wine Spectator ερευνούν τα κρασιά που αξιολογήθηκαν τους προηγούμενους 12 μήνες και επιλέγουν τα top 100, με βάση την ποιότητα, την αξία, τη διαθεσιμότητα και τον ενθουσιασμό που αυτά δημιουργούν. Αυτή η ετήσια λίστα τιμά επιτυχημένα οινοποιεία, περιοχές και σοδειές σε όλο τον κόσμο.

Στη λίστα βρίσκονται τα Top 100 από το 2021 μέχρι το έτος ντεμπούτου, το 1988. Από τότε, νέες περιοχές, σταφύλια και στυλ έχουν εμφανιστεί στη λίστα, αλλά τα κλασικά εξακολουθούν να είναι δυνατά.  Όλες οι λεπτομέρειες για τα προφίλ των οινικών επιλογών του 2021 θα υπάρξουν στο τεύχος του Wine Spectator που θα κυκλοφορήσει στις  31 Δεκεμβρίου 2021 του Wine Spectator.

Γαλλία και Καλιφόρνια μονοπωλούν στη κορυφαία δεκάδα του Wine Spectator

Τέσσερεις ετικέτες από τη Γαλλία, τρεις καλιφορνέζικες, δύο ιταλικές και μια ισπανική συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα της λίστας με τα κορυφαία 100 κρασιά της χρονιάς που δημοσίευσε το περιοδικό Wine Spectator.

Στις θέσεις 2, 6, 7 και 10 ο γαλλικός οίνος απλώνεται στη πρώτη δεκάδα, με το Château Pichon Longueville Lalande’s 2018 Pauillac να έρχεται δεύτερο παρά το γεγονός ότι βαθμολογείται με 98 βαθμούς από τους οινοκριτικούς, έναντι των 97 που συγκέντρωσε το n.1 Dominus Estate Napa Valley.

Ακόμα ένα κρασί από τη Napa Valley ξεχωρίζει στη θέση 3 της λίστας, το Heitz2016 Oakville Martha’s Vineyard Cabernet Sauvignon, αφήνοντας στην 4η θέση το ισπανικό Merum Priorati 2018 Priorat Desti.

Στις θέσεις 5 και 8 βρίσκονται δύο ιταλικά κρασιά, με πέμπτο το Brunello di Montalcino 2016 “Le Chiuse”, και όγδοο το Barolo χρονολογίας 2016 του οινοποιείου Massolino.

Ανάμεσά τους δυο ακόμα γαλλικές προτάσεις, στη θέση 6 το Louis Latour’s 2018 Corton-Charlemagne από τη Βουργουνδία και στη θέση 7 το of St.- Julien 2018 Château Léoville Poyferré.

Τη δεκάδα συμπληρώνει στη θέση 9 μια Καλιφόρνια, με το Salvestrin’s 2018 Cabernet Sauvignon St. Helena Dr. Crane Vineyard, με το Château de Nalys’ 2018 Châteauneuf du Pape από τον Ροδανό στη θέση 10 της φετινής λίστας.

Η πιο προσιτή ετικέτα που κατάφερε να ενταχθεί στη λίστα των 100 κρασιών που ξεχώρισαν οι οινοκριτικοί του Wine Spectator αφορά σε ένα Sauvignon Blanc της Rapaura Springs από το Marlborough, το αμπελουργικό κέντρο της  Νέας Ζηλανδίας, με μέση τιμή στα 13 δολάρια και βαθμολογία που της κατοχηρώνει τη 41η θέση. Με τη φιάλη στα 309 δολάρια, η Brut σαμπάνια του οίκου Krug στη θέση 99 της λίστας γίνεται η πιο ακριβή προσθήκη  του καταλόγου των κορυφαίων 100 του Wine Spectator, με διαφορά 40 δολαρίων από το κορυφαίο κρασί του 2021.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά την λίστα με τα Top 100 κρασιά

https://top100.winespectator.com/lists/

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.