Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τόνοι σταφυλιών «αφέθηκαν να σαπίσουν» στην Αυστραλία

Η συνεχιζόμενη δασμολογική διαμάχη μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας έχει οδηγήσει στο να σαπίσουν εκατομμύρια σταφύλια στους αμπελώνες σε όλη τη χώρα, παρά τον καλό τρύγο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η κινεζική αγορά για το αυστραλιανό κρασί, κάποτε το βασικό κανάλι πωλήσεων του έθνους των Αντιπόδων, έχει συρρικνωθεί κατά 97% από τότε που επιβλήθηκαν υψηλοί δασμοί το 2020. Η ποινή οδήγησε σε πλεόνασμα οινοποιήσιμων σταφυλιών που αφήνονται να χαλάσουν, καθώς οι παραγωγοί απλώς δεν μπορούν να τα προχωρήσουν.

Σύμφωνα με το ABC Rural, ο καλλιεργητής σταφυλιών Russell Lynch στο Cardross της Βικτώριας, άφησε 130 τόνους Shiraz να πέσουν στο έδαφος επειδή δεν άξιζε τίποτα, ενώ ο ίδιος απέχει πολύ από το να είναι ο μόνος που βρέθηκε σε μια τέτοια θέση.

«Η συζήτηση είναι ότι θα μπορούσαν να έχουν μείνει 15.000 τόνοι στα αμπέλια σε αυτήν την περιοχή και σίγουρα υπάρχει επίσης πολύ χύμα κρασί τριγύρω, εκατομμύρια λίτρα κρασιού σε αποθήκευση, που πραγματικά δεν έχει σπίτι σε αυτό το στάδιο», είπε ο Anthony Murphy στο Trentham Estate στη Νέα Νότια Ουαλία.

Έπειτα, οι συνολικές εξαγωγές αυστραλιανού κρασιού μειώθηκαν κατά 26% το έτος έως τον Μάρτιο του 2022. Ωστόσο, εκτός των εξαγωγών προς την Κίνα, υπήρξε στην πραγματικότητα αύξηση 7% σε όρους αξίας για τους οινοποιούς της χώρας, που ανέρχεται σε AUS 2,03 δισεκατομμύρια δολάρια, την υψηλότερη αξία από το 2010.

Το αποτελεσματικό εμπάργκο της Κίνας στο αυστραλιανό κρασί έχει οδηγήσει σε τεράστια υπερπροσφορά, την οποία οι καλλιεργητές παλεύουν να πουλήσουν. Οι παραγωγοί αναγκάζονται να απορρίψουν τη σοδειά τους, κάτι που είναι ιδιαίτερα καταστροφικό καθώς πολλοί λένε ότι ο τρύγος του 2022 έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες ποιότητας, μετά από βροχοπτώσεις μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες.

«Ήταν ένας πολύ απαιτητικός τρύγος, αλλά βγήκε πολύ καλύτερος από ό,τι νόμιζα ότι ήταν δυνατό», δήλωσε ο Stuart Holdern, ανώτερος οινοποιός στην Brokenwood Wines στην κοιλάδα Hunter.

Ορισμένα οινοποιεία κατάφεραν να παρακάμψουν τους συντριπτικούς κινεζικούς δασμούς μέσω διαφόρων πονηρών σχεδίων, όπως το Penfolds που άλλαξε την πηγή του κρασιού Rawson’s Retreat στη Νότια Αφρική για να αποφύγει το μποϊκοτάζ και να συνεχίσει τις συναλλαγές με την Κίνα. Στρατηγικές όπως αυτές, ενώ βοηθούν τις μεγάλες εταιρείες να διατηρήσουν τα αποτελέσματα τους, βοηθούν ελάχιστα τους καλλιεργητές της Αυστραλίας που αγωνίζονται.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...