Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το WSPC αποτελεί μονόδρομο για την οινική εκπαίδευση

Είτε είστε φίλοι του κρασιού είτε επαγγελματίες του χώρου, η επιλογή για την οινική εκπαίδευση είναι μία και ακούει στο όνομα WSPC…

Το WSPC είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Οργανισμός από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), στα Αλκοολούχα Ποτά: Κρασιά – Αποστάγματα – Μπύρα & Οινοχοΐα καθώς και στα Μη-Αλκοολούχα Ποτά: Καφέ – Τσάι – Κακάο.

Το WSPC συνεργάζεται με τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς και προσφέρει προγράμματα που εξασφαλίζουν στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου, καλύπτοντας παράλληλα και την ανάγκη των στελεχών για συνεχόμενη επαγγελματική κατάρτιση.

Στον τομέα του κρασιού, αποτελεί τον μοναδικό εκπαιδευτικό οργανισμό στην Ελλάδα που παρέχει εκπαίδευση σε συνεργασία με το Wine & Spirit Education Trust (WSET) τόσο προπτυχιακού όσο και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Λίγα λόγια για τις βαθμίδες: Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 1 in Wine απευθύνεται στους επαγγελματίες «πρώτης γραμμής» (Front Line Staff) που εργάζονται με κρασιά ή διαχειρίζονται ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο ποτών στους τομείς της λιανικής, της χονδρικής και της εστίασης. Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 in Wine είναι κατάλληλη για να υποστηρίξει επαγγελματικές δεξιότητες και αρμοδιότητες όπου χρειάζεται ένα καλό επίπεδο οινικής γνώσης και φυσικά είναι χρήσιμη για όσους έχουν γενικό ενδιαφέρον για το κρασί. Ο δρόμος προς το Diploma και έπειτα τον τίτλο του Master of Wine (MW) ξεκινά με το Επίπεδο 3, όπου ο υποψήφιος μπορεί να διευρύνει τις γνώσεις τους τόσο στο διεθνή όσο και στον ελληνικό αμπελώνα.

 

Κορυφαία εκπαίδευση και στο Απόσταγμα!

H εκπαιδευτική ομπρέλα του WSPC καλύπτει και την ενότητα του Αποστάγματος. Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 1 in Spirits απευθύνεται σε επαγγελματίες και οινόφιλους. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει μια αξιόπιστη αλλά απλή εισαγωγή στα Αποστάγματα, και συνιστά μια ουσιαστική βάση γνώσης και καλλιέργειας ικανοτήτων. Οι κάτοχοι του Τίτλου Σπουδών του Επιπέδου 1 Αποσταγμάτων θα γνωρίζουν τη διαδικασία παραγωγής των βασικών κατηγοριών αποσταγμάτων, τα χαρακτηριστικά τους και τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας, σέρβις και cocktails, καθώς και σωστού τρόπου αποθήκευσης. Οι βασικές αρχές της γευσιγνωσίας που διέπουν τα αποστάγματα και τα κρασιά βοηθούν τον σπουδαστή στην περαιτέρω εισαγωγή του στις σπουδές του σάκε. Η Πιστοποίηση WSET Επίπεδο 2 in Spirits προσφέρει μια συνολική και σε βάθος εκπαιδευτική πλατφόρμα καλλιέργειας γνώσεων και ικανοτήτων σχετικά με την αγορά των αποσταγμάτων. Καλύπτει όλες τις κατηγορίες προϊόντων (brandy, whiskey, ρούμι, βότκα, τεκίλα, τζιν και άλλα αρωματισμένα αποστάγματα, λικέρ κλπ), και εισάγει τον σπουδαστή στο περιβάλλον των spirits business, μέσα από τη βασική ανάλυση των τοπικών αγορών καθώς και του παγκόσμιου εμπορίου.

 

Επόμενο βήμα, η Οινοχοΐα!

Το πρόγραμμα Modern Sommelier Study Program απευθύνεται στους σπουδαστές που επιθυμούν να αποκτήσουν τη γνώση στη διαχείριση και προώθηση των κρασιών είτε σε περιβάλλον εστιατορίου – είτε σε περιβάλλον οινοποιείου/ Οινοτουρισμού. Μαθαίνουν τη διαδικασία του service με εστιασμένες πρακτικές που απαιτούν hands-on  προσέγγιση πάνω στην επιλογή ποτηριών και θερμοκρασιών, στο άνοιγμα αφρωδών κρασιών, στην επιλογή του ελληνικού αμπελώνα σε αντικατάσταση/ αντιπαραβολή του διεθνούς, στην παρουσίαση, στην μετάγγιση, στον αναλυτικό συνδυασμό κρασιού & φαγητού, στη διαχείριση κοστολογίων και κάβας, καθώς και στη διαχείριση προβλημάτων πελατών. Το Modern Sommelier Study Program απαιτείται από τις εταιρίες των κλάδων κρασιών, αποσταγμάτων (HO.RE.CA), εστίασης και ξενοδοχείων στις αγγελίες εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.