Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το Shafer Vineyards συμβάλει στην διάσωση της άγριας ζωής της Νάπα

Μια έκταση δωρισμένης γης, τώρα γνωστή ως το καταφύγιο Shafer, είναι το σκηνικό για μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ σχετικά με τη διάσωση και την αποκατάσταση ορφανών μεγάλων κερασφόρων κουκουβάγιων.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Από το οινοποιείο που έφερε πολλές ώρες βοσκής προβάτων στους αμπελώνες, έρχεται ένα μικρό ντοκιμαντέρ για τη διάσωση δύο μεγάλων κερασφόρων κουκουβάγιων.

«Βλέπουμε τη διάσωση και την αποκατάσταση της άγριας ζωής ως ζωτικής σημασίας μέρος της φροντίδας για το οικοσύστημά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Shafer Doug Shafer. «Λατρεύουμε τη δουλειά που κάνει η Napa Wildlife Rescue και είμαστε περήφανοι που διαδραματίζουμε ρόλο στην υποστήριξή της. Ξεκινήσαμε αυτό το έργο βίντεο με την ελπίδα ότι παίρνοντας ανθρώπους στο ταξίδι αυτής της διάσωσης της κουκουβάγιας, όχι μόνο θα ωφελήσει το Napa Wildlife Rescue, αλλά ότι οι θεατές θα εμπνευστούν να υποστηρίξουν τα δικά τους τοπικά προγράμματα διάσωσης άγριας ζωής».

Παράλληλα, ο Shafer είχε κουτιά με κουκουβάγιες στον αχυρώνα καθώς και κούρνιες γερακιών από τη δεκαετία του 1980. Έτσι, το 2016 ξεκίνησαν μια συνεργασία με το Napa Wildlife Rescue (NWR), με το ακίνητο των 4 στρεμμάτων έγινε τελικά η εγκατάσταση αποκατάστασης του NWR. «Γνωρίζαμε ότι το αγροτεμάχιο θα έκανε στο NWR περισσότερο καλό από ό,τι θα μας έκανε ποτέ», είπε ο Shafer. «Ήταν μια εύκολη απόφαση να δωρίσουμε τη γη για αυτόν τον σκοπό».

«Η οικογένεια Shafer ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρη για να μας δώσει την ιδιοκτησία που αποκαλούμε Shafer Sanctuary», δήλωσε η πρόεδρος του NWR Carol Poole. «Παρέχει ένα μέρος για την προετοιμασία της άγριας ζωής πριν από την απελευθέρωση και επιτρέπει στα ζώα να βρίσκονται μακριά από τους ανθρώπους και να αναρρώνουν σε περιβάλλον χαμηλού στρες».

Εθελοντές και προσωπικό εργάζονται καθημερινά με ορφανά και τραυματισμένα άγρια ​​ζώα, αποκαθιστώντας την υγεία και επιστρέφοντάς τα στην άγρια ​​φύση. Το 2021, απεξάρτησαν 1.600 ασθενείς, από κουκουβάγιες και άλλα πουλιά μέχρι σκίουρους, ρακούν, αλεπούδες και κογιότ. «Έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα ότι δεν υπάρχουν προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση για τη φροντίδα ορφανών ή τραυματισμένων άγριων ζώων», είπε ο Πουλ, ο οποίος ήταν εθελοντής για 10 χρόνια μετά από μια καριέρα ως πολεοδόμος. Στην Καλιφόρνια, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εργασίας γίνεται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από ιδιωτικά.

«Λαμβάνουμε κάποια βοήθεια με διασώσεις από τον τοπικό μας έλεγχο ζώων ή από τους (ΗΠΑ) Fish & Wildlife (Service) αξιωματικούς», εξήγησε ο Poole. «Σε αντίθεση με τα οικόσιτα ζώα, που πηγαίνουν σε καταφύγια χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση και λαμβάνουν κτηνιατρική φροντίδα, («Fish & Wildlife officers») φέρτε τα (άγρια) ζώα σε εμάς για ιατρική φροντίδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό για τους ανθρώπους να υποστηρίζουν μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που κάνουν διάσωση και αποκατάσταση άγριας ζωής».

Σύμφωνα με τον Poole, ο αριθμός των άγριων ζώων στον κόσμο είναι λιγότερος από το μισό από αυτό που ήταν το 1970, αποτέλεσμα της απώλειας οικοτόπων, της κλιματικής αλλαγής και των άμεσων ανθρώπινων συγκρούσεων, π.χ. κυκλοφορίας, μυοκτονιών, κυνηγιού κ.λπ. μπορεί να ανακτήσει την υγεία του και η απελευθέρωση πίσω στη φύση αντιπροσωπεύει τη δυνατότητα πολλών επόμενων γενεών για αυτό το είδος», είπε ο Πουλ. «Ένας υγιής πλανήτης περιλαμβάνει ευρεία βιοποικιλότητα».

 

Πηγή: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...