Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Comte du Liger-Belair θα δημοπρατηθεί στο Χονγκ Κονγκ

Έξι μπουκάλια La Romanée Domaine Comte du Liger-Belair του 2002, που παρουσιάζονται σε μια πρωτότυπη ξύλινη θήκη, θα δημοπρατηθούν στο Bonhams Fine and Rare Wine and Whisky Sale στο Χονγκ Κονγκ στις 19 Αυγούστου.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το αστέρι της επικείμενης πώλησης του Bonham τον Αύγουστο είναι μια θήκη με έξι μπουκάλια του 2002 La Romanée, Domaine Comte du Liger-Belair, με εκτίμηση 270.000-360.000 HK$ (28.230-£37.600).

Ο αμπελώνας του Liger-Belair είναι γνωστός ως ο μικρότερος Grand Cru στη Γαλλία με φυτεμένες μόλις 0,8 εκτάρια, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το Romanée-Conti και δίπλα στο Richebourg.

Άλλα σημαντικότερα σημεία της έκπτωσης Αυγούστου περιλαμβάνουν έξι μπουκάλια La Tâche 2006, Domaine de la Romanée-Conti και τρία μπουκάλια Richebourg 2005, Domaine de la Romanée-Conti.

Ένα μπουκάλι Corton-Charlemagne Grand Cru 2013, Domaine Coche-Dury θα είναι επίσης διαθέσιμο για αγορά, όπως και 12 μπουκάλια Château Trotanoy, Pomerol του 1998.

Τρία μπουκάλια 2010 Bâtard-Montrachet, Grand Cru, Domaine Leflaive θα βγουν επίσης στο σφυρί.

Ο Hugo Spencer, ανώτερος ειδικός στον τομέα του κρασιού, Bonham’s, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε μια συλλογή εκλεκτών κρασιών για έναν μόνο ιδιοκτήτη στις εκπτώσεις μας τον Αύγουστο. Ο συλλέκτης τα έχει συναρμολογήσει μέσω πολύ αξιόπιστων εμπόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες δύο δεκαετίες και όλα έρχονται με άψογη προέλευση».

Σύμφωνα με τον Spencer, μερικά από τα κυριότερα σημεία, όπως το OWC 2002 La Romanée με έξι μπουκάλια, είναι «σε παρθένα, ουσιαστικά ανέγγιχτη κατάσταση, ακόμα συσκευασμένα στα αρχικά χαρτομάντιλα και ψάθινα περιβλήματα».

Και πρόσθεσε: «Αναμένουμε μεγάλο ενδιαφέρον για τόσο σπάνια ευρήματα όπως αυτά».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.