Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το Château Guiraud αποκτά νέο πλειοψηφικό ιδιοκτήτη στο Sauternes

Δύο σημαντικές κινήσεις στο Sauternes αυτόν τον μήνα περιέλαβαν έναν νέο μέτοχο πλειοψηφίας για το Château Guiraud και μια τολμηρή νέα εμφάνιση για το Château Rieussec, το κτήμα που ανήκει στον Domaines Barons de Rothschild (Lafite).

του Ζήση Πανάγου

Ο Γάλλος επιχειρηματίας Matthieu Gufflet, ιδρυτικός πρόεδρος της EPSA και με επιχειρηματικά συμφέροντα όπως η βιωσιμότητα και η φιλοξενία, απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας χαρτοφυλακίου Financière Guiraud, ιδιοκτήτη του Château Guiraud στο Sauternes.

Αυτό από μόνο του αποτελεί μια σημαντική κίνηση στον κόσμο του κορυφαίου γλυκού κρασιού του Μπορντό και ο Guiraud είπε ότι η συμφωνία θα διασφάλιζε τη συνέχεια των δύο πυλώνων της: του οινοτουρισμού και της βιολογικής αμπελουργίας.

Η Peugeot Invest, η οποία ήταν ο πλειοψηφικός μέτοχος, ανακοίνωσε από κοινού τα νέα και διατήρησε ένα απροσδιόριστο μερίδιο στο οινοποιείο. Ο οινοποιός Xavier Planty αποφάσισε να κάνει πίσω μετά από 38 χρόνια στο κτήμα Premier Cru Classé Sauternes. Ενώ, ο Planty δεν είναι πλέον μέτοχος, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος.

Ο τουρισμός έχει αποτελέσει το επίκεντρο πολλών οινοποιείων Sauternes τα τελευταία χρόνια και η άφιξη του Gufflet πρόκειται να αναπτύξει περαιτέρω την προσφορά του Guiraud στους επισκέπτες – με σχέδια να προσθέσει καταλύματα παράλληλα με το υπάρχον εστιατόριο La Chapelle.

«Θέλουμε να κάνουμε το Château Guiraud σημείο αναφοράς στη βιώσιμη αμπελοκαλλιέργεια και φιλοξενία», σημείωσε ο Gufflet, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του Château de Callac στην ονομασία Graves και έχει αναπτύξει την αλυσίδα ξενοδοχείων και εστιατορίων υψηλής ποιότητας «Terres de Natures».

Το Guiraud είναι ήδη πιστοποιημένο βιολογικό, στην πρώτη γραμμή μιας αυξανόμενης κίνησης στο Μπορντό.

Η συμφωνία θα μπορούσε επίσης να συμβάλει σε ευρύτερες προσπάθειες στην περιοχή για την αναζωογόνηση της εικόνας της Sauternes στην αγορά.

«Το μακροπρόθεσμο πρόγραμμά μας είναι επίσης να συνεχίσουμε την ποιοτική ανάπτυξη του κτήματος που οδηγούνταν μέχρι τώρα από τις ομάδες και τους μετόχους του, με τη φιλοδοξία να συμβάλουν στην ανανέωση της περιοχής Sauternes», δήλωσε ο Gufflet.

Ο Robert Peugeot, πρόεδρος της Peugeot Invest, δήλωσε: «Βλέπουμε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ειδικοί στα ξενοδοχεία Matthieu Gufflet και η ομάδα του στο Château Guiraud.

«Η Peugeot Invest συνεργάζεται με το Château Guiraud από το 2006 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε σε ένα νέο επεισόδιο στην ανάπτυξη αυτού του διάσημου αμπελώνα, παραμένοντας μέτοχοι».

 

Ένας εκπρόσωπος της Peugeot Invest είπε ότι ο Olivier Bernard, από το Domaine de Chevalier και ο Stephan von Neipperg, η οικογένεια των οποίων είναι ιδιοκτήτρια της Canon La Gaffelière στο St-Emilion, παρέμειναν επίσης μειοψηφικοί μέτοχοι στο Guiraud.

Πηγή: decanter.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.