Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Bordeaux Wine Week κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούνιο του 2022

Το 2022, η πόλη του Μπορντό θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά την εβδομάδα κρασιού, συνδυάζοντας εκδηλώσεις αφιερωμένες στα γαλλικά και διεθνή κρασιά, αλλά και στα οινοπνευματώδη ποτά.

Η εβδομάδα κρασιού του Μπορντό θα είναι γεμάτη με εκδηλώσεις που θα επικεντρώνονται στο κρασί, την οικονομία και την επιστήμη, μαζί με τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Θα παρουσιάσει την ποικιλομορφία των αμπελοοινικών περιοχών σε όλο το φάσμα και τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι οινοβιομηχανίες στη Γαλλία και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο όμιλος Vinexposium, συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, θα δημιουργήσει δύο μεγάλες διεθνείς συγκεντρώσεις για μέλη του εμπορίου και της βιομηχανίας από όλο τον κόσμο:

Στις 20 και 21 Ιουνίου, το συμπόσιο «Act for Change» θα παραδώσει μια σειρά από συνέδρια που θα φιλοξενηθούν από διάσημους διεθνείς ομιλητές που θα απευθύνονται στο «Wine in 2030» στο Cité du Vin. Το συμπόσιο θα ασχοληθεί με τις εξελίξεις που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή εστιάζοντας σε τρία θέματα: την παραγωγή, τις προσδοκίες των καταναλωτών και τα ζητήματα μάρκετινγκ.

Στις 22 και 23 Ιουνίου, οι επονομαζόμενες «WOW!» συναντήσεις θα συγκεντρώσουν μέλη της γαλλικής και της αλλοδαπής βιομηχανίας στο Hangar 14 για μια νέα σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων αφιερωμένων στα βιώσιμα κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά, τόσο βιολογικά όσο και εκείνα που έχουν πιστοποιηθεί ως μέρος ενός περιβαλλοντικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης «The Bordeaux Wine Festival» (Bordeaux Fête le Vin) από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το CIVB (Συμβούλιο μάρκετινγκ κρασιού του Μπορντό) και το γραφείο πληροφοριών και συνεδρίων τουριστικών περιοχών του Μπορντό (OTCBM), και οι δύο συνδιοργανωτές της Εβδομάδας Κρασιού του Μπορντό.

Μια υπαίθρια διαδρομή κρασιού με ονομασίες θα αναπτυχθεί κατά μήκος της προκυμαίας του Μπορντό, προσφέροντας γευσιγνωσίες κρασιών της περιοχής του Μπορντό και της Νέας Ακουιτανίας, τα περισσότερα από τα οποία παράγονται βιολογικά ή έχουν πιστοποιηθεί βάσει περιβαλλοντικού προγράμματος.

Η εμπειρία του «The Bordeaux Wine Festival» θα πραγματοποιηθεί επίσης την Πέμπτη 16 Ιουνίου, πριν από την κύρια εκδήλωση, σε εστιατόρια και σε εμπόρους κρασιού, με μουσική σε χώρους συναυλιών ή σε αναδυόμενα καφέ δίπλα στο ποτάμι.

Η έκθεση «Πικάσο, ο αναβρασμός των σχημάτων» θα φιλοξενείται από το Cité du Vin από τις 15 Απριλίου και μετά και κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Κρασιού του Μπορντό. Ο ρόλος του κρασιού στο έργο του καλλιτέχνη θα γιορταστεί για πρώτη φορά μέσα από 80 έργα τέχνης από τα μουσεία Πικάσο στη Βαρκελώνη και το Παρίσι μαζί με ιδιωτικές συλλογές.

Από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου, το Σαββατοκύριακο του Bordeaux Grands Crus, που διοργανώνεται από την Union des Grands Crus de Bordeaux, θα προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψετε 120 Bordeaux Grands Crus μέσω γευστικών γευσιγνωσιών, επισκέψεων σε καταλύματα και δείπνων στα chateaux και στο Bordeaux.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.