Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Αυστραλιανό ΥΠΟΙΚ εγκαινιάζει το νέο μεγάλο «ράφι» premium οίνου

Η μεγαλύτερη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία κρασιού της Αυστραλίας Treasury Wine Estates αποκάλυψε τη νέα της μονάδα παραγωγής 165 εκατομμυρίων δολαρίων στη Barossa Valley, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι η «μεγαλύτερη premium τοποθεσία παραγωγής κρασιού στο Νότιο Ημισφαίριο».

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η TWE, η οποία παράγει πολλές κορυφαίες μάρκες κρασιού της Νότιας Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των Penfolds, Wolf Blass, Wynns και Pepperjack, λέει ότι η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής κρασιού στη Nuriootpa έχει την ικανότητα να παράγει περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίτρα κρασιού κάθε χρόνο.

Ο ιστότοπος βρίσκεται δίπλα στο Wolf Blass Visitor Center της TWE και στεγάζει επίσης τη μεγαλύτερη επιχείρηση εμφιάλωσης της εταιρείας, συσκευάζοντας έως και 216 εκατομμύρια φιάλες ετησίως, λειτουργεί τέσσερις γραμμές εμφιάλωσης και εξάγει σε περισσότερες από 70 χώρες.

Ανακοινώθηκε το 2019, η επέκταση της τοποθεσίας Wolf Blass Bilyara αύξησε την κορυφαία ικανότητα παραγωγής κρασιού της εταιρείας κατά ένα τρίτο και επεκτείνει την ικανότητα αποθήκευσης της TWE.

Η αναβάθμιση, που αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί, περιλαμβάνει επίσης μια άλλη γραμμή παραγωγής, υποδομή επεξεργασίας και πρόσθετες εγκαταστάσεις αποθήκευσης βαρελιού.

Η TWE λέει ότι ο ιστότοπος απασχολεί τώρα περίπου 400 μόνιμα μέλη της ομάδας και έως και 600 κατά τις περιόδους αιχμής vintage.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανέφερε κέρδη 109 εκατομμυρίων δολαρίων εξαμήνου, παρά τη μείωση των κερδών κατά 10%.

Ωστόσο, η ώθηση premiumization της TWE της επέτρεψε να αυξήσει τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο κατά 16% στα 95,60 $. Πάνω από το 80% των εσόδων παράγεται πλέον από τα premium και πολυτελή χαρτοφυλάκια της.

Η εταιρεία υπόκειτο σε δασμούς 175,6% στην Κίνα που επιβλήθηκαν στο κρασί της στα τέλη Νοεμβρίου 2020, οι οποίοι ισχύουν για τουλάχιστον άλλα τέσσερα χρόνια.

Αυτό ώθησε την TWE να χωρίσει την εταιρεία σε τρία τμήματα: Penfolds, Treasury Premium Brands και Treasury Americas από την 1η Ιουλίου.

Η Διευθύντρια Προμηθειών της TWE, Kerrin Petty, δήλωσε ότι η νέα εγκατάσταση αποδεικνύει τη δέσμευση της κορυφαίας εταιρείας υψηλής ποιότητας κρασιών στη Νότια Αυστραλία και τη συνεχιζόμενη εστίασή της στην καινοτομία στον τομέα του κρασιού.

«Είναι μια περήφανη στιγμή να αποκαλύψουμε τη νέα μας μονάδα παραγωγής κρασιού στη Barossa, η οποία ήταν υπό κατασκευή εδώ και δυόμισι χρόνια, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας», δήλωσε.

«Η νέα τοποθεσία έχει κατασκευαστεί ειδικά για την παραγωγή κρασιού υψηλής ποιότητας με την ευελιξία να αυξάνει ή να μειώνει την παραγωγή ανάλογα με τη ζήτηση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας δεδομένης της ύφεσης και των ροών της παραγωγής κρασιού».

Η τοποθεσία περιλαμβάνει επίσης ένα κτήριο Icon Cellar 4500 τ.μ. για την προβολή της «παγκόσμιας βέλτιστης πρακτικής για την οινοποίηση πολυτελείας» και παρέχει στους επισκέπτες VIP εμπειρίες και περιηγήσεις οινοποίησης.

Η Petty είπε ότι το έργο έφερε την εταιρεία πιο κοντά στους περιβαλλοντικούς της στόχους.

«Ως το πρώτο μας βήμα προς τον στόχο μας να τροφοδοτούμαστε 100 τοις εκατό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2024, εγκαθιστούμε ηλιακούς συλλέκτες για να αντισταθμίσουμε το 22 τοις εκατό της κατανάλωσης ενέργειας της τοποθεσίας από το δίκτυο», συμπλήρωσε.

«Έχουμε εγκαταστήσει επίσης ένα ειδικά κατασκευασμένο φράγμα 254 μεγαλίτρων για την αποθήκευση των επεξεργασμένων υδάτων το χειμώνα και την άρδευση των αμπελώνων μας το καλοκαίρι».

Η ώθηση της παραγωγής ακολουθεί μια συνειδητή κίνηση της TWE να μετατοπίσει την εστίασή της από την Κίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Νοέμβριο, η TWE ανακοίνωσε μια συμφωνία για την αγορά πολυτελούς καλιφορνέζικης επιχείρησης κρασιού Frank Family Vineyards για 432 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος της ανανεωμένης premium εστίασής της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία έχει επίσης επεκτείνει τις παγκόσμιες πωλήσεις της μάρκας 19 Crimes, που είναι αγαπημένη στη Βόρεια Αμερική, σε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κιβώτια 9 λίτρων ετησίως.

Επίσης, πέρυσι εκχώρησε αρκετές αμερικανικές μάρκες, οι οποίες απέφεραν έσοδα μετρητών περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η τιμή της μετοχής της TWE αυξήθηκε ελαφρά τον τελευταίο καιρό στα 11,08 δολάρια, δίνοντάς της κεφαλαιοποίηση περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

ΠΗΓΗ: indaily.com.au

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.