Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Προστασίας Οινοπαραγωγής

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Προστασίας Οινοπαραγωγής ορίστηκαν με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία η θητεία τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2024.

Πρόεδρος στην Κεντρική Επιτροπή Προστασίας Οινοπαραγωγής παραμένει η Ιωάννα Παππά, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αναπληρώτρια την Ελένη Τσουράκη. Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Ελένη Λαρεντζάκη, ενώ στη θέση των μελών τοποθετούνται οι:

– Αλεξάνδρα Πετροπούλου, προϊσταμένη κατ’ αναπλήρωση του Τμήματος Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια τη Σοφία Φράγκου.

– Ελένη Λαρεντζάκη, υπάλληλος του κλάδου ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας ειδικότητας ΤΕ Γεωπονίας, με βαθμό Α ́, του Τμήματος Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αχιλλέα Θεοχάρη.

– Δημήτριος Τάσκος, εντεταλμένος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Τμήμα Αμπέλου, του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Δούπη.

– Μαρία Μετάφα, εντεταλμένη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Παντελή Νατσκούλη.

– Στυλιανός Καραγιάννης, προϊστάμενος του Τμήματος Α ́-Αλκοόλης και Ποτών με Αλκοόλη, της Διεύθυνσης Αλκοόλης και Τροφίμων, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Στέφανο Χατζηγεωργίου.

– Ιωάννης Βογιατζής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Γεωργόπουλο.

– Παρασκευάς Κορδοπάτης, Γενικός Διευθυντής του Κλαδικού Εθνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοοινικών Προϊόντων (K.E.O.Σ.Ο.Ε.), ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Χρήστο Μάρκου.

– Ιωάννης Κουτσούρος, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Οινοποιών, ως  τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Κουτσοδήμο.

– Εισηγητής της Επιτροπής, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ορίζεται ο Γεώργιος Μπουρίτης, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, με βαθμό Α ́, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, του Τμήματος Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών, της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς αναπληρωτή/τρια.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.