Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινικό ντεμπούτο του Carmelo Anthony με ένα Châteauneuf-du-Pape 2017

Μια πρώτη ματιά στο ιδιαίτερο κρασί του παγκοσμίου φήμης μπασκετμπολίστα του NBA Carmelo Anthony, The Seventh Estate Oath of Fidelity Châteauneuf-du-Pape, που έγινε σε συνεργασία με τον οινοποιό τρίτης γενιάς του Ροδανού, Stéphane Usseglio.

Ο θρύλος του NBA Carmelo Anthony είναι λίγο μεγαλύτερος και σοφότερος από όταν ξεκίνησε το The Seventh Estate project, με αφορμή την οινοποίηση πριν από τέσσερα χρόνια. Η εναρκτήρια κυκλοφορία του, το 2017 Oath of Fidelity Châteauneuf-du-Pape, που μόλις έκανε το ντεμπούτο του, έγινε σε συνεργασία με τον οινοποιό τρίτης γενιάς στην κοιλάδα του Ροδανού, Stéphane Usseglio.

«Όταν πέρασα χρόνο στο Usseglio το 2018, περπατήσαμε στους αμπελώνες, δοκιμάσαμε δείγματα βαρελιών και φτιάξαμε αυτό το απίστευτο μείγμα, αλλά θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε κάτι πολύ διαφορετικό και δημιουργικό στη βιομηχανία κρασιού».

Ο Anthony μου είπε μέσω συνομιλίας μέσω βίντεο από το γυμναστήριο μπάσκετ στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Ένωσης Παικτών Μπάσκετ της Νέας Υόρκης ότι: «Ήταν σημαντικό για μένα να βρω τον σωστό τρόπο να φέρω την κοινότητά μου μαζί και να αφιερώσω τον χρόνο μου για να μάθω για αυτήν την επιχείρηση και αυτήν την περιοχή», είπε. Στη συνέχεια, η πανδημία χτύπησε, προκαλώντας περισσότερες καθυστερήσεις και δυσκολίες για την κυκλοφορία του κρασιού στην αγορά, έτσι η κυκλοφορία της ναυαρχίδας εμφιάλωσης του VII(N) The Seventh Estate αναβλήθηκε.

Έπειτα, όπως αποδείχθηκε, το πέρασμα του χρόνου είχε εξυπηρετήσει καλά το κρασί του.

«Μόλις τελείωσα τη δοκιμή εκατοντάδων Châteauneuf για την επερχόμενη έκθεση γευσιγνωσίας μου στην κοιλάδα του Ροδανού στη Γαλλία σχεδόν όλα από την σοδειά του 2020. Η δοκιμή του Oath of Fidelity του Anthony που κυκλοφόρησε το 2017 ήταν μια ευπρόσδεκτη αλλαγή.» τόνισε ο Stéphane Usseglio.

Έξω από την πύλη, το Oath of Fidelity θα ήταν ένα συμπυκνωμένο ρεύμα από μαύρα κεράσια και βελούδινη συγκέντρωση. Αλλά τώρα, σε ηλικία 5 ετών, το κρασί έχει πάρει μια αποφασιστικά αλμυρή τροπή, με πολλά τριτογενή στοιχεία, όπως βρεγμένη γη, φασκόμηλο και φύλλα δάφνης. Υπάρχουν ακόμα πολλά φρούτα και μια ζωηρή φρεσκάδα με κορδόνια λευκού πιπεριού, αλλά δείχνει περισσότερη απόχρωση και πολυπλοκότητα, καθώς το κρασί έχει εγκατασταθεί στον εαυτό του. Είναι μια υπενθύμιση του πόσο καλά μπορεί να γεράσει το Châteauneuf και μια απόδειξη για τις ανταμοιβές της υπομονής.

«Είναι συναρπαστικό να βλέπεις την εξέλιξη του μείγματος από τότε που ξεκινήσαμε», είπε ο Anthony. «Κάθε φορά που το δοκιμάζω, γεύομαι κάτι διαφορετικό».

Παράλληλα, ο Anthony αναφέρεται στο Oath of Fidelity ως το «κρασί από σκηνικό» του, αλλά λέει ότι οι θαυμαστές μπορούν να περιμένουν να δουν μια διεθνή λίστα με κυκλοφορίες από το VII(N) The Seventh Estate, το οποίο ίδρυσε με τον επιχειρηματικό του συνεργάτη, Asani Swann. «Η εμπειρία μου ως οινοπότης δεν είναι να μένω σε μια λωρίδα, αλλά να πίνω πολλές διαφορετικές περιοχές και στυλ», εξήγησε ο Anthony. Κάθε εμφιάλωση θα είναι μια έκδοση μικρής παραγωγής, όπως το Oath of Fidelity Châteauneuf-du-Pape του 2017 (95 $), από το οποίο κατασκευάστηκαν μόνο περίπου 200 θήκες.

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.