Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το νέο δεύτερο κρασί για το Chile’s Seña έχει ήδη εξαντληθεί

Χθες κυκλοφόρησε μια δεύτερη ετικέτα για το εκλεκτό κρασί της Χιλής Seña, που ονομάζεται Rocas de Seña, το οποίο εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του στην αγορά.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Μιλώντας λίγο μετά την κυκλοφορία του τρύγου 2020 και των δύο κρασιών στο εμπόριο μέσω της La Place de Bordeaux, νέα ενημέρωση έσκασε σαν βόμβα αναφέροντας ότι η νέα ετικέτα είχε ήδη εξαγοραστεί στο σύνολό της. Ενώ, κατά τη διάρκεια μιας γευσιγνωσίας των νέων κυκλοφοριών στο Λονδίνο, ο Patrick McGrath, ο οποίος είναι επικεφαλής του βρετανικού διανομέα για το Viñedos Familia Chadwick, Hatch Mansfield, είπε ότι το Rocas de Seña «έχει ήδη εξαντληθεί».

Έπειτα, τόσο το Seña όσο και το Rocas de Seña διαδίδονται παγκοσμίως μέσω των Γάλλων διαπραγματευτών, η Hatch Mansfield ενεργεί ως διανομέας στο Ηνωμένο Βασίλειο για άλλες μάρκες στο χαρτοφυλάκιο της Viñedos Familia Chadwick της Χιλής, η οποία είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου για τη Seña, μαζί με τους Errázuriz, Viñedo Chadwick. .

Το vintage του Seña 2020 κυκλοφόρησε στα 85 € ανά μπουκάλι πρώην διανομέα, αύξηση 6,2% σε σχέση με την τιμή έναρξης του 2019 (και προσφέρεται από το διεθνές εμπόριο για 1.029 £ ανά 12×75), το Rocas de Seña 2020 κυκλοφόρησε στα 35 € ανά μπουκάλι πρώην διαπραγματευτής και προσφέρεται για 426 £ ανά θήκη (12×75).

Ελαφρώς λιγότερες από 3.000 θήκες κατασκευάστηκαν από την εναρκτήρια σοδειά του 2020 του Rocas de Seña, που αποτελεί περίπου τη μισή ετήσια παραγωγή του grand vin, Seña.

Ενώ, και τα δύο κρασιά προέρχονται κυρίως από την ίδια πηγή, δηλαδή ένα απομονωμένο, βιοδυναμικά καλλιεργημένο κτήμα στην κοιλάδα Aconcagua, η ποικιλιακή σύνθεση των δύο εκφράσεων είναι εντελώς διαφορετική.

Το Seña είναι ένα μείγμα που κυριαρχεί στο Cabernet (53%), και συμπληρώνεται από Malbec (25%) και Carmenère (15%), μαζί με μια πινελιά Petit Verdot (7%), ενώ το Rocas de Seña δεν περιέχει Carmenère και κυριαρχείται από Malbec (38%), Syrah (25%), Cabernet Sauvignon (15%) και Grenache (14%), τα οποία ενσωματώθηκαν επίσης, μαζί με Petit Verdot (8%).

Παράλληλα, σχολιάζοντας το μείγμα των σταφυλιών στα κρασιά στη γευσιγνωσία στο Λονδίνο χθες, ο οινοπαραγωγός Francisco Baettig είπε ότι είχε επιλέξει μια σειρά από διαφορετικές ποικιλίες για να διασφαλίσει ότι το Rocas de Seña, που πήρε το όνομα του από τα βραχώδη εδάφη της Ακονκάγκουα.

«Δεν ήθελα να αντιγράψω το Seña μόνο με νεότερα αγροτεμάχια [αμπέλια], ήθελα να δώσω μια προσωπικότητα στο Rocas, γι’ αυτό χρησιμοποίησα το Malbec ως βάση αντί για το Cabernet και μερικές μεσογειακές ποικιλίες, με Syrah και Grenache», ανέφερε ο ίδιος.

Αν και δεν θα απέκλειε την ενσωμάτωση της Carmenère σε μελλοντικά μείγματα, είπε ότι το Petit Verdot ήταν σημαντικό για να φέρει «ένταση» στο κρασί, κάτι που χρειάζεται σε αυτό το ζεστό μέρος της Χιλής, καθώς και σε μια μέτρια ζεστή και ξηρή σοδειά όπως το 2020 .

Όσο για τα Syrah και Grenache, τα σταφύλια στην πραγματικότητα προέρχονται από μια ιδιοκτησία στο Vertientes, η οποία είναι «κοντά» στους αμπελώνες του Seña. Μάλιστα ο Baettig ανέφερε, ότι θα γίνει μέρος του κτήματος Seña «κάποια στιγμή».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...