Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το ιστορικό wine shop Sherry-Lehmann κινδυνεύει με λουκέτο

Το ιστορικό οινοπωλείο του Μανχάταν, Sherry-Lehmann, το οποίο λειτουργεί στη Νέα Υόρκη από το 1934, κινδυνεύει να κλείσει, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Σύμφωνα με την New York Post, το 88χρονο κατάστημα στην Park Avenue έχει πληγεί από οικονομικά προβλήματα, εν μέρει στον απόηχο της πανδημίας, με τους εταιρικούς πελάτες του μένουν μακριά από το Midtown Manhattan και με αποτέλεσμα το σχέδιο επέκτασης του καταστήματος να φαντάζει αδύνατο.

Πιο συγκεκριμένα, η Post ανέφερε ότι ο λιανοπωλητής οφείλει στην πολιτεία της Νέας Υόρκης συνολικά 3,160 εκατομμύρια δολάρια σε απλήρωτους φόρους επί των πωλήσεων μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Ιουλίου 2022, αφού καταγράφηκε στην 9η θέση στη λίστα παραβατικών φόρων της Νέας Υόρκης, στις 250 κορυφαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, η The Post επισημαίνει επίσης μια σειρά μετακινήσεων σε διαφορετικούς ιστότοπους, κυρίως το 2007, όταν μετακόμισε από μια τοποθεσία που είχε στην κατοχή της και κατείχε στη λεωφόρο Madison 679 από το 1948 σε μια πιο πολυσύχναστη τοποθεσία, την τρέχουσα τριώροφη τοποθεσία, 9.500 τετραγωνικών. Το ακίνητο στη λεωφόρο Park Avenue, που φημολογείται ότι κοστίζει σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια σε ενοίκιο κάθε χρόνο. Ο λιανοπωλητής αναφέρθηκε ότι ξόδεψε 5,5 εκατομμύρια δολάρια για την ανακατασκευή και την επίπλωση των νέων κεντρικών γραφείων, και επίσης προσδοκούσε να ανοίξει καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ.

Το 2016, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το πρώτο της κατάστημα έξω από τη Νέα Υόρκη, ένα μεγάλο κατάστημα και χώρο γευσιγνωσίας στο El Segundo του Λος Άντζελες, που περιλαμβάνει ένα κέντρο εκπλήρωσης ελεγχόμενης θερμοκρασίας 20.000 τετραγωνικών ποδιών (το οποίο επρόκειτο να παίξει μεγάλο ρόλο στις εμπορικές και φορητές πλατφόρμες του) μαζί με ένα κατάστημα λιανικής 12.000 τετραγωνικών ποδιών και έναν χώρο γευσιγνωσίας και εκδηλώσεων. Μιλώντας τότε, ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος Chris Adams είπε ότι ο λιανοπωλητής είχε ήδη μια μακροχρόνια βάση πελατών εκεί και ήταν κοντά στους αμπελώνες της Καλιφόρνια, αλλά ήταν επίσης το «πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας εθνικής πλατφόρμας», επωφελούμενος από εδραίωσε την κουλτούρα της κατανάλωσης κρασιού. Ο λιανοπωλητής λέγεται επίσης ότι επενδύει στην ηλεκτρονική τεχνολογία και στην πολυτελή προσφορά του για να διατηρήσει την κορυφαία εικόνα του σε διάφορες πολιτείες.

Ωστόσο, η αποθήκη φαίνεται να έχει κλείσει, αναφέρει η New York Post, και ο Adams εγκατέλειψε την επιχείρηση το 2020.

Ο συνιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος Shyda Gilmer ανέφερε ότι: «Γνωρίζουμε ότι η ανάκαμψη θα πάρει χρόνο και ότι το τούβλο και το κονίαμα δεν θα είναι αυτό που ήταν πριν από την πανδημία, αλλά είναι ένα σημαντικό μέρος της επιχείρησής μας».

Έπειτα, συνέχισε λέγοντας ότι: «Έχουμε επικεντρωθεί σε μεγάλες επενδύσεις στην επιχείρησή μας στο διαδίκτυο και εργαζόμαστε για να πούμε αυτές τις ιστορίες στο διαδίκτυο και να συνεχίσουμε να παρέχουμε εκπαίδευση και να εισάγουμε νέα κρασιά στους καταναλωτές μας. Αν και ήταν σημαντικό να συνεχίσετε να το κάνετε αυτό στο διαδίκτυο, φυσικά δεν είναι το ίδιο με το να είστε προσωπικά με τον πελάτη και να έχετε αυτή την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Τέλος, το κάποτε σπουδαίο οινοπωλείο είχαν επισκεφθεί σπουδαίες προσωπικότητες, όπως η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Άντι Γουόρχολ και ο Χάρισον Φορντ και πιστώνεται ότι εισήγαγε το Dom Perignon στις ΗΠΑ το 1928.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.