Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο το 2024 στο Πεκίνο

Ένα κοινό έργο μεταξύ του Cité du Vin de Bordeaux και της Κίνας, το τεράστιο Universal Wine Museum στο Πεκίνο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το 2024.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το Universal Wine Museum δεν προορίζεται να χρησιμεύσει ως αντίγραφο του Cité du Vin de Bordeaux, του προκατόχου του, αλλά ως ένας χώρος προσαρμοσμένος στην κινεζική κουλτούρα και τις δημόσιες συνήθειες.

Όπως είπε ο Philippe Massol, Γενικός Διευθυντής του Cité du Vin, στο actuBordeaux, «Στο Μπορντό, αν και οι πελάτες μας προέρχονται από όλο τον κόσμο, μεγάλο μέρος τους είναι Γάλλοι και έχουν μια οινική κουλτούρα διαφορετική από αυτή των Κινέζων».

Οι προσαρμογές θα δουν ένα μουσείο που είναι λιγότερο «τεχνικό» στην προσέγγισή του, ενώ θα εξακολουθεί να διατηρεί τους δεσμούς του με το Cité du Vin de Bordeaux.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μακροπρόθεσμους δεσμούς, εκθέσεις, εργαστήρια, συνέδρια που θα μπορούσαν να δοθούν εδώ και να μεταδοθούν εκεί», είπε ο Massol.

Το Universal Wine Museum θα εκτείνεται σε περίπου 18.000 m² με την ολοκλήρωσή του, καθιστώντας το το δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο.

«Οι εργασίες ξεκίνησαν και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής προβλέπει το τέλος των μεγάλων έργων τον Δεκέμβριο του 2023, με τα εγκαίνια να προβλέπονται για τον Μάιο του 2024, εάν δεν υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα», δήλωσε ο Jean-Marc Menant, διευθυντής του έργου.

Σύμφωνα με τα σχέδια, 3500 m² χώρου θα χρησιμοποιηθούν για μόνιμες εκθέσεις. τους τίτλους, «από το αμπέλι στο κρασί», «ιστορία του κρασιού», «το κρασί στον κόσμο», «κρασί και αποστάγματα» και «η τέχνη των ζωντανών κρασιών».

Ένας τεράστιος χώρος έχει διατεθεί για το λιανικό εμπόριο κρασιού, ενώ ένα θέατρο διαλέξεων 450 θέσεων θα φιλοξενεί εκπαιδευτικές ομιλίες.

Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023 και το Universal Wine Museum πρόκειται να ανοίξει το 2024.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.