Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το αμπέλι αγαπάει τη Φαλάνη

Με όραμα την παραγωγή ποιοτικών κρασιών και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που προσφέρει στα κρασιά η θεσσαλική Γη αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, στον παραγωγό και στον καταναλωτή, πορεύεται στο χρόνο η Οινοποιία Αλατά

Η δημιουργία του αμπελώνα της Οινοποιίας Αλατά ξεκίνησε πειραματικά το 2004 ενώ από το 2008 και μετά το εγχείρημα απέκτησε επαγγελματική υπόσταση. Η Οινοποιία ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα στην κατοχή της βρίσκονται 95 στρέμματα αμπελώνων, εκ των οποίων τα 84 είναι σε πλήρη παραγωγή και τα 11 είναι νεόφυτα, ενώ ήδη νέες φυτεύσεις είναι προγραμματισμένες στο κοντινό μέλλον. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στον Θεσσαλικό κάμπο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λάρισας, στις θέσεις «Αμμούδες» και «Παλιάμπελα» του χωριού Φαλάνη. Εκεί καλλιεργείται μια μεγάλη γκάμα λευκών και ερυθρών, ελληνικών και ξένων ποικιλιών, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Malvasia,Vermentino, Chardonnay, Viognier, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και σε πειραματική βάση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η ιταλική ποικιλία Sagrantino.

Σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής

Η καλλιέργεια των αμπελώνων και η οινοποίηση των σταφυλιών βασίζεται σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και οινοποίησης, στα πλαίσια μιας βιολογικής διαχείρισης, με γνώμονα την άριστη ποιότητα σταφυλιών και κρασιών. Η πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ των αμπελώνων και του οινοποιείου καθώς και η εφαρμογή ψύξης κατά τη μεταφορά των σταφυλιών υποδεικνύει τον απόλυτο σεβασμό και προστασία με την οποία οι άνθρωποι της Οινοποιίας Αλατά περιβάλλουν την πρώτη ύλη. Από τον Δεκέμβριο του 2019 η Οινοποιία Αλατά αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), συμμετέχοντας ανελλιπώς σε εκθέσεις κρασιού σε όλη την Ελλάδα ενώ έχει κάνει και τα πρώτα βήματα στον τομέα των εξαγωγών σε χώρες όπως η Αυστρία και η Δανία.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Οινοποιείου συμβαδίζουν απόλυτα με τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, έτσι ώστε να προστατεύουν την ποιότητα του σταφυλιού, γλεύκους και οίνου.

ΕΞΟΧΟΣ, ΛΕΥΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΖΥΜΕΣ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.