Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Τους μεγαλύτερους οίκους σαμπάνιας βάζει στόχο η SDF επενδύοντας στη ρομποτική αμπελώνα

Το πλειοψηφικό πακέτο της VitiBot απέκτησε η SDF με στόχου τους μεγαλύτερους οίκους σαμπάνιας.

του Βασίλη Σοφού

Για τον όµιλο SDF (SAME, Deutz-Fahr, Lamborghini κ.α.) ανοίγεται ένα νέο πεδίο, µε την εξαγορά µεγάλου µεριδίου της γαλλικής νεοφυούς επιχείρησης του αµπελοοινικού κλάδου που επιβεβαιώνει η ιστοσελίδα trattoriweb. Eκτός από τον ισχυρό παράγοντα καινοτοµίας που χαρακτηρίζει τη γαλλική start-up, το αυξανόµενο ενδιαφέρον που έχουν ορισµένοι από τους µεγαλύτερους γαλλικούς παραγωγούς σαµπάνιας (µερικοί µακροχρόνιοι πελάτες του House of Treviglio) ήταν καλός οιωνός των λύσεων αυτών.

Μάλιστα, ο όµιλος SDF διευκρίνισε ότι οι ιστορικοί επενδυτές της εταιρείας -δηλαδή οι Maisons de Champagne Roederer, Martell Mumm Perrier-Jouët, Laurent-Perrier, Piper-Heisieck και Charles Heidsieck- θα συνεχίσουν την συµµετοχή τους στην VitiBot ως µέτοχοι και µέλη της Στρατηγικής Επιτροπής συνοδεύοντας έτσι την εταιρεία στην περαιτέρω ανάπτυξη των πρότζεκτ της. Με αυτήν την εξαγορά, ο όµιλος SDF ενισχύει εποµένως τη θέση του στους τοµείς της γεωργίας ακριβείας και του αυτοµατισµού, διατηρώντας παράλληλα τον πήχη της βιωσιµότητας και της οικολογικής ευθύνης, που έχει θέσει ως φιλοδοξίες.

«Η αειφόρος και ψηφιακή γεωργία είναι βασική κατεύθυνση της ανάπτυξής µας. Μετά από ενδελεχή έρευνα, συνειδητοποιήσαµε ότι το VitiBot είναι η καλύτερη λύση για αµπελώνες που µας επιτρέπει να εµπλουτίσουµε την προσφορά τρακτέρ µας µε αυτόνοµα ηλεκτρικά οχήµατα και µηδενικές εκποµπές ρύπων», δήλωσε ο Lodovico Bussolati, ∆ιευθύνων Σύµβουλος της SDF. «Τώρα στόχος είναι να συνοδεύσουµε την ανάπτυξη της εταιρείας και την εκβιοµηχάνιση του προϊόντος, ικανοποιώντας µια ζήτηση της αγοράς που πιστεύουµε ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται», συνέχισε λέγοντας ο ίδιος. Με άλλα λόγια, οι κύριοι στόχοι του οµίλου SDF είναι οι µη επανδρωµένες επιχειρήσεις, οι ψηφιακές υπηρεσίες, η συλλογή και διαχείριση γεωπονικών δεδοµένων και η εισαγωγή τεχνολογιών εξηλεκτρισµού του αγροτικού εξοπλισµού. Με τη VitiBot, η SDF θα επωφεληθεί από την ουσιαστική συµβολή οµάδων συνεργατών υψηλής εξειδίκευσης σε πολύ συγκεκριµένα και θεµελιώδη προβλήµατα για την επίτευξη αυτών των στόχων.

H VitiBot και η σηµασία της εξαγοράς

Η VitiBot είναι µια νέα γαλλική εταιρεία που εδρεύει στο Reims, στην καρδιά της περιοχής που αγαπά τη σαµπάνια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 από πατέρα και γιο, τον Dominique Bache, έναν αµπελουργό από το τµήµα Aube, µε κίνητρο τον Cédric Bache, έναν νεαρό µηχανικό ροµποτικής.

Σήµερα, η VitiBot αντιπροσωπεύει µια νέα δυναµική στον τοµέα του γαλλικού αγροτικού εξοπλισµού, στη βάση νέων επαγγελµάτων και πολυάριθµων µελλοντικών θέσεων εργασίας. Η λύση του ροµπότ Bakus είναι το αποτέλεσµα πενταετούς έρευνας και ανάπτυξης που διεξήχθη από µια οµάδα νέων µηχανικών οι οποίοι προσφέρουν νέες πρακτικές στην υπηρεσία της αµπελουργίας, φιλικότερες προς το περιβάλλον και τον κόσµο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.