Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Τα 15 οινοποιεία του Codorníu που θα είναι 100% βιολογικά έως το 2024

Ο μεγαλύτερος παραγωγός οργανικών προϊόντων Cava στον κόσμο, ο Raventós Codorníu, ανακοίνωσε την πρόθεση του να μετατρέψει σε 100% βιολογική ολόκληρη την αμπελουργική του έκταση, η οποία περιλαμβάνει 15 οινοποιεία, έως το 2024.

του Ζήση Πανάγου

Η εταιρεία περιέγραψε το σχέδιό της να διασφαλίσει ότι όλα τα σταφύλια που καλλιεργούνται για τα οινοποιεία της, στην Ισπανία, την Αργεντινή και την Καλιφόρνια θα παράγονται βιολογικά εντός τριών ετών, σημειώνοντας μάλιστα και την εξέχουσα θέση που κατέχει στην παραγωγή αφρώδη οίνου Cava στην Ισπανία.

Ανέφερε επίσης, ότι τα εμπορικά σήματα Cava Parxet, Titiana και Raimat ήταν επί του παρόντος πιστοποιημένα βιολογικά, με τα ακόλουθα οινοποιεία να υποβάλλονται σε τριετή μετάβαση στην προσέγγιση: Mont-Ferrant, Raventós d’Alella, Scala Dei, Poblet, Portal del Montsant, Legaris και Bodegas Bilbaínas.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η Raventós Codorníu πουλά επί του παρόντος 4,77 εκατομμύρια φιάλες βιολογικής Cava ετησίως, που αντιπροσωπεύει το 35% της παγκόσμιας αγοράς, καθιστώντας τον όμιλο τον μεγαλύτερο παραγωγό βιολογικής Cava στον κόσμο.

Όσον αφορά την έκταση του αμπελώνα, ο όμιλος έχει 3.570 στρέμματα, εκ των οποίων το 50% είναι πιστοποιημένα βιολογικά και το άλλο 50% υπόκεινται στη μετατροπή σε βιολογική πιστοποίηση, με το 88% του συνόλου να έχει λάβει τη διαπίστευση μέχρι το τέλος του του χρόνου.

Ο κατάλογος των οινοποιείων που ανήκουν στον όμιλο, και η τρέχουσα βιολογική τους κατάσταση, παρατίθεται παρακάτω:

  • Parxet – βιολογικό
  • Τιτιάνα – βιολογικό
  • Raimat – βιολογικό
  • Mont-Ferrant – σε μετάβαση
  • Raventós Alella – σε μεταβατικό στάδιο
  • Scala Dei – σε μετάβαση
  • Abadia de Poblet – σε μετάβαση
  • Portal del Montsant – σε μετάβαση
  • Λέγκαρης – σε μετάβαση
  • Bodegas Bilbaínas – σε μετάβαση
  • Codorníu – σε μετάβαση
  • Septima – σε μετάβαση
  • Artesa – σε μετάβαση
  • Μπαχ – σε μετάβαση
  • Nuviana – σε μετάβαση

Ως μέρος της δέσμευσης του Raventós Codorníu για βιωσιμότητα, ο όμιλος βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στο Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών και έχει εγκρίνει αρκετούς από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), οι οποίοι περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι το 50% της ενέργειας που παράγεται στα κέντρα του προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς και μια εγκατάσταση βιομάζας που ικανοποιούν το 10% των ενεργειακών αναγκών της στην Ισπανία.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.