Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο τιμόνι του ΕΟΣ Σάμου ξανά ο Γιάννης Σκούτας με το νέο ΔΣ να τρέχει επενδύσεις

Ανανέωση της θητείας του προέδρου της ΕΟΣ Σάμου, Γιάννη Σκούτα επεφύλαξε η κάλπη που στήθηκε στις 16 και 17 Οκτωβρίου, με το νέο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού να συγκροτείται σε σώμα την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

του Πέτρου Γκόγκου

Ανανέωση της θητείας του προέδρου της ΕΟΣ Σάμου, Γιάννη Σκούτα επεφύλαξε η κάλπη που στήθηκε στις 16 και 17 Οκτωβρίου, με το νέο διοικητικό συμβούλιο να συγκροτείται σε σώμα την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

Έπειτα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στον ιστορικό Συνεταιρισμό της Σάμου, το νέο ΔΣ καλείται να υλοποιήσει το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που ξεκίνησε την τελευταία τετραετία.

Ο συνεταιρισμός τους επόμενους μήνες θα πρέπει να τρέξει για την δεύτερη φάση του επιδοτούμενου επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει βελτιώσεις αποθηκευτικών χώρων, νέα σύγχρονη εμφιαλωτική γραμμή, παρεμβάσεις θερμομόνωσης και υγρομόνωσης κ.α.

Επίσης αναμένει την οριστική ένταξη για ένα μικρότερο πρόγραμμα ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ για βελτιώσεις επίσης εντός των οινοποιείων.

Συνεχίζει ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστημιακές και άλλες εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές. Τα ερευνητικά προγράμματα αφορούν βελτιώσεις τόσο στο επίπεδο του αγρού όσο και σε αυτό της οινοποίησης.

Σε τελική φάση μελέτης είναι και η εγκατάσταση μονάδας απόσταξης και ποτοποιίας. Το τσίπουρο από Μοσχάτο Σάμου είναι ένα προϊόν γεύσης και αρωμάτων και ένα προϊόν που αναμένουμε να έχει καλή αντιμετώπιση από το καταναλωτικό κοινό.

Στο άμεσο μέλλον ο συνεταιρισμός θα πρέπει να προχωρήσει σε ευρύτερες δράσεις ολικής αναπροσαρμογής του παραγωγικού του μοντέλου με κατεύθυνση την επίτευξη μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η ολική εκμετάλλευση των υποπροϊόντων της οινοποίησης, τα μηδενικά απόβλητα και η κατά το δυνατόν φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο λειτουργία είναι ο στόχος.

Επίσης η περεταίρω ανάπτυξη του Μοναδικού Μουσείου Οίνου το οποίο στεγάζεται σε παλία οιναποθήκη του 19ου αιώνα και η αξιοποίηση του δεύτερου οινοποιείου του συνεταιρισμού σε μια έκταση είκοσιπέντε στρεμμάτων στην περιοχή Μαλαγάρι, στην πρωτεύουσα του νησιού αποτελεί  βασικό στόχο της επόμενης πενταετίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΣ Σάμου αναφέρει:

ΝΕΟ Δ.Σ ΣΤΟΝ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η Γενική Συνέλευση και η εκλογική διαδικασία στον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου 2021.

Ο Συνεταιρισμός εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη, τους συμμετέχοντες και τους υποψηφίους για τη συνεπή τους στάση και το ενδιαφέρον τους.

Το νέο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Ε.Ο.Σ Σάμου συγκροτήθηκε σε σώμα την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και η σύνθεσή του, είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκούτας Ιωάννης του Νικολάου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μιχάλαινας Στυλιανός του Νικολάου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βαγιανού Μαρία του Γεωργίου

ΤΑΜΙΑΣ: Ευγενικός Εμμανουήλ του Χριστόδουλου

ΜΕΛΟΣ: Καμπούρης Κωνσταντίνος του Ιπποκράτη

ΜΕΛΟΣ: Κιουλάφας Γεώργιος του Ιωάννη

ΜΕΛΟΣ: Χαριλάου Ευάγγελος του Νικολάου

Γενικός Διευθυντής ΕΟΣ Σάμου: Ηλίας Καριώτογλου

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Στασινής Σταμάτιος του Δημητρίου

Βακάκη Αικατερίνη του Στυλιανού

Λάνδρου Δημήτριος του Νικολάου

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ   ΣΤΗΝ   ΕΘ.Ε.Α.Σ

 Μακρής Ευάγγελος του Επαμεινώνδα

Βονδικάκης Σταμάτιος του Μανουήλ

Κανιάρος Μηνάς του Αντωνίου

Ταλαίπωρος Μιχαήλ του Κωνσταντίνου

Καραγεωργίου Μιχαήλ του Γεωργίου

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ    ΣΤΗΝ     ΚΕΟΣΟΕ       

Λερίου Ιωάννης του Νικολάου

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΣΤΗΝ   ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ

Σταυριανού Στέλλια του ΄Αγγελου

 

 

Φωτογραφία: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...