Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Roger Federer αποκαλύπτει το αγαπημένο του κρασί

Σε συνέντευξή του στην Caminada. Ο Das Magazin., ο οκτώ φορές νικητής του Wimbledon αποκάλυψε λεπτομέρειες για το αγαπημένο του φαγητό και ποτό.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο Roger Federer φημίζεται για την κλάση του στο γήπεδο και το πειθαρχημένο στυλ του. Χαιρετισμένος ευρέως ως ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, η μακροζωία της καριέρας του είναι σχεδόν τόσο αξιοσημείωτη όσο το ταλέντο του. Ωστόσο, η αυτοσυγκράτηση του ως σήμα κατατεθέν του δεν σημαίνει ότι δεν θα απολαμβάνει περιστασιακά ένα πλούσιο γεύμα με ένα ποτήρι κρασί στο πλάι.

Αν και έχει κατακτήσει το γρασίδι και τα σκληρά γήπεδα σε όλο τον κόσμο, όσον αφορά τα αγαπημένα του φαγητά, ο περήφανος Ελβετός δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις: «Έχω ταξιδέψει τόσο πολύ, που μπόρεσα να γευτώ ακόμη και τις πιο απίστευτες σπεσιαλιτέ σε όλες τις ηπείρους , αλλά στο τέλος πάντα επιστρέφω στα απλά πράγματα, όπως τα αγαπημένα μου ελβετικά πιάτα, σαν το φοντί, το ρακλέτ και το ρόστι».

Και όσο για το αγαπημένο του κρασί επισημαίνει το Cos d’Estournel του 2009, από το St Estèphe του Μπορντό. Η Berry Bros & Rudd περιγράφει το vintage του 2009 ως «καταπληκτικό», αλλά για τον Federer έχει προσωπική σημασία: «Ήταν μια συναισθηματική χρονιά, παντρευτήκαμε και γεννήθηκαν τα κορίτσια. Εκείνη την εποχή αγόρασα πολλές θήκες από αυτό το συγκεκριμένο Μπορντό». Ενώ, κέρδισε επίσης το French Open και το Wimbledon εκείνη τη χρονιά.

Επιπλέον, ο Federer έχει εκφράσει μια αυξανόμενη συμπάθεια για τα Super Tuscans: “Guado al Tasso, Sassicaia, Tignanello και άλλα”.

Δεν είναι σαφές πόσο συχνά ο Federer αγοράζει εκλεκτό κρασί (το Cos d’Estournel του 2009 πωλείται στο BBR με αρχική τιμή 280 GBP£). Όμως, ως ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο (πρώτος στη λίστα των πλούσιων σπορ του Forbes για το 2020 με 106 εκατομμύρια δολάρια), τα χρήματα σίγουρα δεν αποτελούν αντικείμενο.

Και πάλι, είναι ακόμα αθλητής και ισχυρίζεται ότι δεν ήταν μεθυσμένος από τον απόηχο της νίκης του στο US Open το 2005 εναντίον του Αντρέ Αγκάσι. «Είπαν ότι το μπαρ έκλεινε, οπότε παραγγείλαμε μερικά τελευταία σφηνάκια, μετά από τα οποία είχα ναυτία για μέρες». Αν και τα οινοπνευματώδη ποτά είναι εκτός λίστας ποτών, ο ενθουσιασμός του για το κρασί παραμένει.

Στη συνέντευξη του, αποκάλυψε επίσης ότι αυτός και η σύζυγός του αρέσκονται στο να πίνουν σαμπάνια για να γιορτάσουν ξεχωριστές στιγμές. Ως πρεσβευτής της μάρκας Moët & Chandon, η προτίμησή του μάλλον δεν θα είναι έκπληξη. Το 2018, ο Οίκος κυκλοφόρησε 20 magnum vintage σαμπάνιας του 1998 προς τιμήν της 20χρονης καριέρας του Federer, αξίας 19.998 ευρώ το καθένα.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.