Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Leonardo DiCaprio επενδύει στην σαμπάνια Telmont

Ο Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός ταινιών Leonardo DiCaprio είναι η πιο πρόσφατη διασημότητα που μπήκε στο παιχνίδι του κρασιού και των ποτών, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι είχε επενδύσει στην Champagne Telmont του ομίλου Rémy Cointreau.

Απόδοση του Ζήση Πανάγου

Ο οίκος Telmont ιδρύθηκε το 1912 και εδρεύει στο Damery, κοντά στο Epernay. Επί του παρόντος, επικεφαλής της παραγωγής είναι ο τέταρτης γενιάς επικεφαλής κελαριού και αμπελουργίας Bertrand Lhôpital.

Η Telmont υπερηφανεύεται για τα πράσινα διαπιστευτήριά της, τα οποία η επωνυμία ισχυρίζεται ότι παρακίνησαν την αποφασιστικότητα του DiCaprio να συμμετάσχει οικονομικά.

«Η απόφαση του Leonardo DiCaprio να γίνει μέτοχος στέλνει στην Telmont ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης που θα μας ενθαρρύνει καθώς υλοποιούμε τα φιλόδοξα σχέδιά μας», δήλωσε ο Ludovic du Plessis, πρόεδρος και μέτοχος της Champagne Telmont.

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες πεποιθήσεις και την ίδια δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος. Το σώμα έχει το ένα πόδι στην παράδοση και το άλλο στη νεωτερικότητα, αλλά και τα δύο είναι γερά ριζωμένα στο terroir. Στόχος μας είναι να ενεργούμε στο όνομα της Μητέρας Φύσης σε ό,τι κάνουμε».

Ο διάσημος οίκος σαμπάνιας κέρδισε την πρώτη του πιστοποίηση βιολογικής γεωργίας για μέρος των αμπελώνων του το 2017. Σκοπεύει να μετατρέψει σε βιολογική την υπόλοιπη αμπελοτόπια του έως το 2025 και σχεδιάζει να βοηθήσει τους συνεργάτες του καλλιεργητές να επιτύχουν πλήρη μετατροπή έως το 2031.

Επιπλέον, η Telmont ισχυρίζεται ότι δεσμεύεται για την προστασία της βιοποικιλότητας σε όλη την περιουσία της και για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Τον Ιούνιο του 2021, κατάργησε τη χρήση κουτιών δώρων. Περιόρισε επίσης τη συσκευασία του σε κλασικά μπουκάλια πράσινου αφρώδους κρασιού που κατασκευάζονται από 85% ανακυκλωμένο γυαλί, αποφεύγοντας τα διαφανή μπουκάλια χωρίς ανακυκλωμένο υλικό.

Ο DiCaprio είπε: «Η Champagne Telmont, μαζί με τους συνεργάτες της οινοπαραγωγούς, έχει βάλει στόχο την παραγωγή 100% βιολογικής σαμπάνιας, διασφαλίζοντας έναν απόλυτα βιώσιμο κύκλο παραγωγής τα επόμενα χρόνια.

«Από την προστασία της βιοποικιλότητας στη γη της, μέχρι τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας 100% από ανανεώσιμες πηγές, η Champagne Telmont είναι αποφασισμένη να μειώσει ριζικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, κάνοντάς με περήφανο να συμμετέχω ως επενδυτής» σημείωσε ο DiCaprio.

Η εμπλοκή του DiCaprio με τον Champagne Telmont περιορίζεται επί του παρόντος στην οικονομική του επένδυση, σύμφωνα με το brand.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...