Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο τρύγος ξεκίνησε στην Καμπανία με εξαιρετικές αποδόσεις

Η συγκομιδή έχει ξεκινήσει στη Καμπανία με την περιοχή να αναμένει «εξαιρετική απόδοση» μετά τον δύσκολο τρύγο του περασμένου έτους.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η συγκομιδή επετράπη επίσημα να ξεκινήσει στη Σαμπάνια το Σάββατο, αν και η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει σοβαρά την επόμενη εβδομάδα, με τις ημερομηνίες έναρξης να διανέμονται μεταξύ 20 Αυγούστου και 6 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την τοποθεσία των αμπελώνων σε περιοχή 34.000 εκταρίων.

Ο χρόνος του τρύγου καθοδηγείται από το Réseau Matu, το οποίο είναι ένα δίκτυο εκατοντάδων αντιπροσωπευτικών αμπελώνων που απλώνονται σε όλη την ονομασία.

Τα δεδομένα από αυτές τις τοποθεσίες επιτρέπουν στην Comité Champagne, με τη βοήθεια εθελοντών επαγγελματιών, να παρακολουθεί και να αναλύει την πρόοδο της ωρίμανσης των σταφυλιών σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στην περιοχή να βρει τις βέλτιστες ημερομηνίες συγκομιδής.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι παραγωγοί σαμπάνιας και τα σπίτια αποφάσισαν να ορίσουν μια διαθέσιμη απόδοση 12.000 κιλών ανά εκτάριο για τη συγκομιδή του 2022, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

«Μετά την αξιοσημείωτη ανάκαμψη των αποστολών σαμπάνιας το 2021, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Καμπανία αναμένει εξαιρετική απόδοση το 2022», δήλωσε η Jennifer Hall, διευθύντρια του Γραφείου Σαμπάνιας, ΗΠΑ.

Οι αποστολές σαμπάνιας το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν κοντά στα 130 εκατομμύρια μπουκάλια παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 13,8 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

Τέλος, η Καμπανία απέστειλε 320 εκατομμύρια μπουκάλια πέρυσι, τον υψηλότερο όγκο της εδώ και μια δεκαετία και 75 εκατομμύρια περισσότερα από το 2020, όταν ο Covid είχε τη μεγαλύτερη επίδρασή του στην περιοχή του αφρώδους οίνου.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.