Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο πρώην σταρ του ΝΒΑ Tony Parker αγοράζει το Château Saint Laurent

Ο συνταξιούχος σταρ του μπάσκετ του ΝΒΑ Tony Parker αγόρασε το Château Saint Laurent κοντά στην Αβινιόν στη νότια Γαλλία και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα δικά του κρασιά από το κτήμα.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Ο θρύλος του μπάσκετ Tony Parker ανακοίνωσε σήμερα (17 Νοεμβρίου) ότι αγόρασε επίσημα το Château Saint Laurent, το οποίο βρίσκεται ακριβώς ανατολικά της Αβινιόν στη νότια Γαλλία.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά η κίνηση σηματοδοτεί ένα νέο οινικό εγχείρημα για τον Parker, έναν έξι φορές All-Star του NBA που αποσύρθηκε το 2019 μετά από μια λαμπερή καριέρα που περιελάμβανε επίσης την εκπροσώπηση της Γαλλίας σε διεθνές επίπεδο.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί πως το γραφικό Château Saint Laurent χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, την εποχή του Παπισμού της Αβινιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια υπόγεια διάβαση 10 χιλιομέτρων οδηγεί από το κτήμα στο διάσημο Palais des Papes στο κέντρο της Αβινιόν.

Σήμερα, το κτήμα έχει 40 στρέμματα αμπελώνων φυτεμένων σε κλασικές ποικιλίες Rhône Syrah, Grenache, Cinsault, Viognier και Roussanne.

«Πάντα αγαπούσα την κοιλάδα του Ροδανού», είπε ο Parker, ο οποίος συνεργάζεται με μια ομάδα οινοποίησης για την παραγωγή ερυθρόλευκων χαρμάνια στο κτήμα, καθώς και μονοποικιλιακές εμφιαλώσεις.

«Ερωτεύτηκα το Château Saint Laurent μόλις το είδα και τώρα είμαι πλήρως αφοσιωμένος στη δημιουργία μερικών καταπληκτικών κρασιών, ενώ ταυτόχρονα κάνω έναν από τους πιο απίστευτους χώρους υποδοχής στη Νότια Γαλλία διαθέσιμο για ιδιωτική χρήση.»

Από την 1η Ιουνίου 2023, το Château θα είναι ανοιχτό για ιδιωτικά πάρτι, γάμους και συνέδρια.

Ο πρώτος τρύγος του Parker θα είναι το 2022. Έχουν παραχθεί μόνο 3.000 μπουκάλια και αυτά τα αρχικά κρασιά δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι τον Νοέμβριο του 2023, όπως ανακοινώθηκε.

Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος ανέφερε, ότι το πρώτο λευκό μείγμα περιλαμβάνει το Viognier και το Roussanne, ενώ το κόκκινο μείγμα περιλαμβάνει Syrah, Grenache και Cinsault.

Ο Parker έχει επίσης συνεργαστεί με το Club dVIN για να προσφέρει 500 περιορισμένης έκδοσης μη ανταλλάξιμα μάρκες (NFT), τα οποία θα κυκλοφορήσουν προς πώληση τον Δεκέμβριο του 2022.

Εν συνεχεία, ένα δελτίο τύπου ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των ψηφιακών εκδόσεων θα έχουν πρόσβαση σε έξι μπουκάλια του αρχικού τρύγου του Parker και μια κατανομή έξι φιαλών σε όλα τα μελλοντικά vintage, παράλληλα με την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ετήσιο «Pick up Party» με τον Parker στο κτήμα, όπως επίσης και άλλες εκδηλώσεις.

Τα βασικά μέλη της οινοποιητικής ομάδας περιλαμβάνουν τον νεαρό οινολόγο Guillaume Velly και τον διευθυντή αμπελώνα Sébastien Clément. «Ο Σεμπαστιέν γνωρίζει τέλεια αυτό το terroir, καθώς ο ίδιος έχει αμπέλια δίπλα, όπου οι Grenaches του έχουν κερδίσει βραβεία για τη φινέτσα τους», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Maxime Brun ανέλαβε την επιχειρησιακή διαχείριση του Château Saint Laurent το 2022, με εμπειρία σε διαφορετικούς καταναλωτικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των L’Oréal Paris και Nestle, πρόσθεσε.

Ενώ ο Saint Laurent είναι το Château του ίδιου του Parker, ο πρώην παίκτης του NBA συνεργάστηκε επίσης ξεχωριστά με τον Michel Reybier, ιδιοκτήτη του Château Cos d’Estournel, νωρίτερα φέτος ως συνεργάτης στο Château La Mascaronne του Reybier στην Προβηγκία.

Η σκηνή του κρασιού του ΝΒΑ έχει γίνει διάσημη τα τελευταία χρόνια και αρκετοί παίκτες έχουν κάνει το άλμα από την απόλαυση των κορυφαίων μπουκαλιών σε πιο ενεργή συμμετοχή στον τομέα.

Τέλος, ο συνάδελφος σταρ του ΝΒΑ Carmelo Anthony και ο επιχειρηματικός συνεργάτης Asani Swann ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του «Oath of Fidelity», ενός vintage Châteauneuf-du-Pape του 2017, υπό την επωνυμία τους VII(N) The Seventh Estate.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...