Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο πρίγκιπας του Λουξεμβούργου πουλά κελάρι για υπέρογκο ποσό

Ο πρίγκιπας Robert του Λουξεμβούργου, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της αυτοκρατορίας του Μπορντό Domaines Clarence Dillon, πούλησε το προσωπικό του κελάρι μέσω του οίκου Sotheby’s για 6,2 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την ιατρική έρευνα για παθήσεις που σχετίζονται με τα μιτοχόνδρια.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί η πώληση 181 παρτίδων, που αποτελούνταν από περίπου 4.200 φιάλες σπάνιων κρασιών, με το 86% των παρτίδων να πετυχαίνει τιμές πάνω από τις υψηλές εκτιμήσεις τους.

Η πώληση των προσωπικών κελαριών του πρίγκιπα Robert του Λουξεμβούργου, της οικογένειας και των φίλων του εκτιμήθηκε ότι θα συγκεντρωθούν μεταξύ 2,8 και 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συνολική πώληση κατέληξε να συντρίψει αυτόν τον στόχο, φέρνοντας $6.238.500.

Στη δημοπρασία συμμετείχαν εγγεγραμμένοι από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τρεις φορές τον αριθμό των τακτικών εγγεγραμμένων για πώληση κρασιού του Sotheby’s.

Η πώληση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαΐου, αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού που προέρχεται απευθείας από κάβες των πύργων που έχει ποτέ προσφερθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Συγκεντρώθηκαν σημαντικά κεφάλαια για το Ίδρυμα PolG για την υποστήριξη της ιατρικής έρευνας για την εξεύρεση θεραπείας για παθήσεις που σχετίζονται με τα μιτοχονδριακά μια μακροχρόνια γενετική διαταραχή που εκμεταλλεύεται το σώμα της ενέργειάς του για να λειτουργεί σωστά.

Ο πρίγκιπας Robert και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Τζούλι ίδρυσαν το The PolG Foundation, μια Δημόσια Φιλανθρωπική οργάνωση των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού ο μικρότερος γιος τους Φρέντερικ ντε Νασάου διαγνώστηκε με μιτοχονδριακή νόσο το 2016.

Οι κορυφαίες παρτίδες περιελάμβαναν μια θήκη και διαβατήριο υψηλής ραπτικής Primum Familiae Vini, που πωλήθηκε για 237.500 $, μια Κονσόλα Domaine Clarence Dillon και το Rare Château Haut Brion “Vertical”, που σχεδιάστηκε και ανατέθηκε από τον Πρίγκιπα Robert, για να γιορτάσει τις πρώτες οκτώ δεκαετίες της παρουσίας της οικογένειας Dillon στο Château Haut-Brion, που πουλήθηκε για £112.500, καθώς και ένα Jeroboam of Châteaux Haut Brion 1926, που πουλήθηκε για $87.500

Ο πρίγκιπας Robert του Λουξεμβούργου σχολίασε ότι το τώρα «άδειο κελάρι» του είχε αντικατασταθεί με «γεμάτη καρδιά».

Έπειτα, ο ίδιος είπε: «Εκ μέρους όλης της κοινότητας της μιτοχονδριακής νόσου, της οικογένειάς μου και του Ιδρύματος PolG, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διαγωνιζόμενους που μας πρόσφεραν ένα ποτήρι που όχι μόνο είναι μισογεμάτο αλλά τώρα γεμίζει ελπίδα και ευκαιρίες.

«Θα γιορτάσουμε αυτήν την καταπληκτική ημέρα με έρευνα, καθώς ανοίγουμε έναν σταθερό δρόμο για την εύρεση μιας θεραπείας για το PolG.

«Βρισκόμαστε τώρα σταθερά στο δρόμο για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας πύλης που είμαι βέβαιος ότι θα μας οδηγήσει σε πολλές άλλες ανακαλύψεις».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...