Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο οινικός κόσμος γίνεται ακόμη πιο πλούσιος με τη διασπορά της γνώσης από το WSPC

Διεξήχθη η τελετή αποφοίτησης τίτλων και υποτροφιών του WSPC, ύστερα από περίοδο αναμονής 4 ετών.

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Ψιλιώτη, Φωτογραφικό Υλικό: Γεωργία Καραμαλή

Σε πυρήνα γνώσης αναδεικνύεται μετά από 20 χρόνια το WSPC  για τον οινικό κόσμο, ανεβάζοντας σημαντικά το επίπεδο των σπουδών του Ελληνικού οινικού γίγνεσθαι εντός και εκτός συνόρων.

Με οικοδεσπότες την Τόνια και Βασίλη Παπαγιαννάκου, και ιδιοκτήτες του ομώνυμου οινοποιείου στην Αττική, απονεμήθηκαν 22 WSET Diploma σε Έλληνες αλλά και ξένους  που κατέκτησαν τον υψηλότερο Τίτλο Σπουδών μέσα στην τετραετία 2018-2021.

Μετά το καλωσόρισμα από την Τόνια Κυριαζή, διευθύντρια του WSPC, η οποία και μας παρουσίασε τα νέα αυτών των δύσκολων λόγω πανδημίας ετών, το λόγο πήρε και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, πρόεδρος του WSPC, ευχαριστώντας θερμά όλους τους οινοπαραγωγούς που συμβάλλουν στο οινικό έργο.

Παρά τις δυσκολίες  με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η εκπαίδευση, το WSPC κατάφερε να συνεχίσει να διασπείρει τη γνώση μέσω των διαδικτυακών προγραμμάτων που συνέχισαν να κάνουν την εκπαίδευση προσβάσιμη σε γωνιές όλης της Ελλάδας, ακόμα και στα πιο απόμακρα μέρη. «Είναι πολύ σημαντικό να έρχεται κόσμος στην Ελλάδα να εκπαιδευτεί, ενώ έχει κι άλλες επιλογές» υπογράμμισε ο Κ.Λαζαράκης. «Σκοπός είναι να αγκαλιάσουμε τον τουρισμό και να προσφέρουμε στον εργαζόμενο του τουρισμού μια βασική γνώση», πρόσθεσε.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, υπήρξε και το ρεκόρ αριθμού αποφοίτων, με συνεχόμενα ανοδική πορεία στους σπουδαστές του εξωτερικού. Νέα προγράμματα, όπως σπουδές σε μη αλκοολούχα ποτά, (καφέ ,κακάο και τσάι), 3ο επίπεδο στις σπουδές των αποσταγμάτων, εμπλουτισμός της Hestia με marketing αλλά και νέα αμερικανική πιστοποίηση σε συνεργασία με το Wine Scholar Guild Αμερικής, για πιο προσβάσιμους στόχους από την Βρετανική, ήταν νέα που ήρθαν μαζί με τα diplomas. «Ο οινικός κόσμος έχει πλέον ένα σύμμαχο» τόνισε ο Β. Παπαγιαννάκος εκφράζοντας θαυμασμό για την ίδρυση και εξέλιξη του WSPC.

Επίτιμος καλεσμένος ήταν και ο Martin Heriot, ο οποίος και απόνεμε μερικούς από τους τίτλους σπουδών των νέων κατόχων.

Στις απονομές, εκτός από τα πτυχία των σπουδαστών, ανακοινώθηκαν και οι νικητές Ενισχυτικών προγραμμάτων, οι υποτροφίες καλύτερων επιδόσεων και οι τιμητικές υποτροφίες  «εις μνήμην» σημαντικών προσωπικοτήτων οίνου και αποστάγματος.

Από την εκδήλωση δεν έλλειψε και η απονομή του «Exemplary Award», ένας τιμητικός τίτλος σε προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει για το όραμα, το ήθος και τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του Ελληνικού οίνου. Τη βράβευση κατέκτησε ο Ντίνος Στεργίδης, ιδρυτής της εταιρίας Vinetum, με πάνω από 200 διοργανωμένες εκδηλώσεις τα τελευταία 20 χρόνια με κεντρικό άξονα το κρασί.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους καλεσμένους ν α απολαμβάνουν κρασί από το οινοποιείο Παπαγιαννάκου.

Δίνεται ολόκληρο το δελτίο τύπου από το WSPC

Αποφοίτηση WSPC 2022

Τελετή Απονομής Τίτλων Σπουδών & Υποτροφιών 2018-2021

Λαμπρή τελετή αποφοίτησης διοργάνωσε το WSPC τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στο
βιοκλιματικό οινοποιείο του Κτήματος Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου φέτος
συμπλήρωσε 102 χρόνια ιστορίας!

Την τελετή απονομής Τίτλων Σπουδών & Υποτροφιών, η οποία φέτος λόγω πανδημίας κάλυψε
4 συνολικά κλάσεις των αποφοίτων των ετών 2018 • 2019 • 2020 • 2021, άνοιξε η Γενική
Διευθύντρια του WSPC κα Αντωνία Κυριαζή, με την αναφορά της στη συμβολή και τη σημασία
της εκπαίδευσης στην εξέλιξη τόσο της Ελληνικής βιομηχανίας οίνου και αποσταγμάτων, όσο
και του Τουρισμού.

Η ίδια μίλησε για την ωρίμανση του WSPC την τελευταία 2ετία και το
επόμενο βήμα στην εκπαίδευση των μη-αλκοολούχων ποτών, καλωσορίζοντας παράλληλα
στην εκδήλωση τον Martyn Herriott, από το Beverage Standards Association της Μεγάλης
Βρετανίας, υπεύθυνο για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης του καφέ του τσαγιού και του κακάο
στην παγκόσμια αγορά.

22 νέοι απόφοιτοι WSET Diploma απογειώνουν το συνολικό αριθμό αποφοίτων Diploma
στους 49!

«H φετινή Αποφοίτηση αγκαλιάζει μια τετραετία πολλών ρεκόρ και επιτυχιών. Έτσι, ενώ
γεμίζουμε περηφάνια για τους 22 νέους κατόχους του WSET Diploma, διαπιστώνουμε ότι
σχεδόν οι μισοί από αυτούς επέλεξαν να έρθουν στη χώρα μας από το εξωτερικό για την
απόκτηση του υψηλότερου Τίτλου του WSET. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο ραντάρ της
διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας ως ένας οινοεκπαιδευτικός προορισμός» δήλωσε ο
πρόεδρος του WSPC και Master of Wine κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Ρεκόρ και στον συνολικό αριθμό των 30 Υποτροφιών που απονεμήθηκαν φέτος!
από κορυφαίες εταιρείες των κλάδων: Κτήμα Γεροβασιλείου, Cellier, Wines of Athens, Οινοποιία
Tsantali, Oινοποιοί Βορείου Ελλάδος, Κτήμα Παυλίδη, Τσίπουρο Οικογένειας Αποστολάκη,
Κτήμα Μουσών, Κτήμα Τσέλεπου, Δυναμική Α.Ε., Marina Bungalows, WSPC, Οινοποιείο Κεχρής,
και τη Vinetum.
2
Το WSPC ανακοίνωσε το νέο «Ενισχυτικό Πρόγραμμα Υποτροφιών – WSPC Diploma
Bursary», για τις 3 καλύτερες εργασίες, σε θέμα γνώμης, που αξιολογούνται από 3 οινοποιεία
για κάθε τμήμα WSET Diploma. 6 συνολικά αριστούχοι έλαβαν την υποτροφία για τα έτη 2019
και 2021 αντίστοιχα, 6 εταιρίες του κλάδου: Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Διαμαντάκος, Κτήμα
Παυλίδη, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Σκούρα, Οινοποιία Άκραθος.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ανακοινώθηκαν οι Τιμητικές Υποτροφίες που δόθηκαν στην
μνήμη των Θανάση Παπαϊωάννου, Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, Γεώργιου Χατζηγιαννάκη,
Βασίλη Κουρτάκη και Απόστολου Σπυρόπουλου που απονεμήθηκαν από τις εταιρίες ΑΙΟΛΟΣ
Α.Ε., WSPC, τους Οινοποιούς της Σαντορίνης και το Κτήμα Σπυρόπουλου.

Η αποφοίτηση κορυφώθηκε με τη βράβευση του Ντίνου Στεργίδη πρωτεργάτη της
οινοδημοσιογραφίας στην Ελλάδα, ιδρυτή της ετήσιας έκθεσης ελληνικών κρασιών
«Οινόραμα» και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum.

Ο Πρόεδρος του WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW απένειμε στον κ. Ντίνο Στεργίδη το
WSPC Exemplary Award. « Ο Ντίνος Στεργίδης είναι ένας από τους μεγάλους αναμορφωτές
του οινικού χώρου στην Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε τον κοινωνικό ιστό του
χώρου του κρασιού πολύ πριν τα social media. Είναι η φυσιογνωμία που αγκάλιασε την όποια
καινοτόμα ενέργεια, ακόμα και αν ήταν ανταγωνιστική προς τις δικές του ενέργειες. Ήταν ο
άνθρωπος που, ενώ είχε κάθε λόγο να υπηρετήσει τους καταναλωτές ή τους οινοπαραγωγούς,
διάλεγε πάντα να υπηρετήσει το Κρασί. Το Ελληνικό Κρασί έχει ανάγκη από πολλές παρουσίες
του αναστήματος του Ντίνου Στεργίδη» δήλωσε για την βράβευσή του ο Κωνσταντίνος
Λαζαράκης MW.

Η συμβολή των Στρατηγικών Χορηγών τόσο στη λαμπερή βραδιά της Αποφοίτησης, όσο και
στη συνεχή στήριξη στο πολυδάπανο για το WSPC έργο θεμελίωσης της οινικής & εστιατορικής
παιδείας στην Ελλάδα, είναι ανεκτίμητη. Η Nestlé με τα νερά Acqua Panna & S. Pellegrino
καθώς και το περιοδικό Grape συμβάλλουν σημαντικά στο έργο αυτό για σειρά ετών, ενώ το
Κτήμα Παπαγιαννάκου και οι εταιρίες του κλάδου που συμμετείχαν με τις Υποτροφίες τους,
έδωσαν στην φετινή τελετή ένα μοναδικό χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...