Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο οικογενειακός χαρακτήρας, εργαλείο µάρκετινγκ για τα ελληνικά οινοποιεία

Με το νέο μοντέλο προώθησης των κρασιών να στρέφεται γύρω από τις μικρές, οικογενειακές και παραδοσιακές επιχειρήσεις, οι νέεοι Έλληνες σποδαστές του «Burgundy School of Wine & Spirits Business» εκπαιδεύονται και λαμβάνουν καθοδήγιση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τις κάθε περίπτωσης.

Steve Charters και Chris McIndoe δεξιά

Κείμενο Κωνσταντίνα Πολυχρονίδου – Φωτογραφίες Γεωργία Καραμαλή

Σε ένα πρωτοπόρο για τα δεδοµένα του ελληνικού οίνου πρόγραµµα, τέσσερα οινοποιεία, το Κτήµα Σαµαρτζή, το Κτήµα Βογιατζή, το Οινοποιείο Καραµολέγκου και η Οινοποιία Μεθυµναίος, έχουν ανοίξει τις πύλες τους σε κορυφαίους σπουδαστές της «Burgundy School of Wine & Spirits Business» χτίζοντας, εδώ και ένα έτος, ένα νέο µοντέλο προώθησης των κρασιών τους, κοµµένο και ραµµένο στα µέτρα της κάθε επιχείρησης.

Σύµφωνα µε τον Γιάννη Βογιατζή, πρόεδρο του ΣΕΟ, που πρωτοστατεί σε αυτό το πρόγραµµα, «η ιδέα ήταν του Θ. Γεωργόπουλου, που ως καθηγητής στη Σχολή της Βουργουνδίας, ξεκίνησε τη συνεργασία. Προσωπικά εγώ πήγα στη Σχολή και έκανα παρουσίαση πάνω στο ελληνικό κρασί και σήµερα οι φοιτητές της κάνουν διεξοδική µελέτη πάνω στα οινοποιεία. Επιθυµούµε να συνεχιστεί η συνεργασία και µε άλλα οινοποιεία-µέλη». Περισσότερες λεπτοµέρειες για το πρόγραµµα έγιναν γνωστές σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου το απόγευµα της ∆ευτέρας 7 Ιουνίου από τον ΣΕΟ, µε αφορµή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της αποκλειστικής συνεργασίας. Όπως αναφέρθηκε, στόχος των 14 κορυφαίων σπουδαστών της «Burgundy School of Wine & Spirits Business», που προέρχονται από 7 διαφορετικές χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία), ήταν να διαµορφωθούν και εν συνεχεία να υλοποιηθούν εις βάθος µελέτες (case studies) προώθησης και µάρκετινγκ για το κάθε οινοποιείο ξεχωριστά, µε βάση τις σύγχρονες πρακτικές που αναπτύσσονται από τη Σχολή της Βουργουνδίας. Αν και δεν αποκαλύφθηκαν µε ακρίβεια τα πλάνα που αναπτύσσονται στα οινοποιεία, η συζήτηση έδωσε στοιχεία που µαρτυρούν την κατεύθυνση που ακολουθούν οι σπουδαστές από τη Βουργουνδία, η οποία έγκειται στον οικογενειακό χαρακτήρα των οινοποιείων. Όπως µάλιστα ανέφερε  ο Chris McIndoe, σύµβουλος µε διεθνή εµπειρία και µέλος του ακαδηµαϊκού προσωπικού της Σχολής, υπό την καθοδήγηση του οποίου οι σπουδαστές πραγµατοποίησαν τις µελέτες, αυτό που του τραβάει την προσοχή στην Ελλάδα είναι η παρουσία µικρών οικογενειακών οινοποιείων, κάτι που ξεχωρίζει σε σχέση µε την αγορά του εξωτερικού.

all pages_optimized (9)

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...