Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο οίκος Ferragamo πουλά το βραβευμένο οινοποιείο Brunello di Montalcino

Η οικογένεια Ferragamo, πιο γνωστή για τα είδη πολυτελείας και μόδας, που ιδρύθηκε από τον Salvatore Ferragamo στη Φλωρεντία το 1927, πούλησε το Castiglion del Bosco, ένα οινοποιείο της Τοσκάνης που παράγει το εξαιρετικά αναγνωρισμένο Brunello di Montalcino.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Από το 2003, το κτήμα Castiglion del Bosco, που καλύπτει 2.000 εκτάρια στο Val d’Orcia της νότιας Τοσκάνης, βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία του Massimo Ferragamo και της συζύγου του Chiara. Ο Masimo είχε περιγράψει στο παρελθόν τη σχέση του με το κτήμα ως «έρωτα με την πρώτη ματιά». Η συναλλαγή εκτιμάται ότι ήταν της τάξης των 400 εκατομμυρίων ευρώ, αν και ο αγοραστής, που περιγράφεται ως «σημαντικό διεθνές οικογενειακό γραφείο», παραμένει άγνωστος.

Για αυτή την ιστορική τιμή, οι νέοι ιδιοκτήτες λαμβάνουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο, γήπεδο γκολφ 18 οπών, ένα μεσαιωνικό χωριουδάκι (ολοκληρωμένο με μια εκκλησία) και τα 62 εκτάρια αμπελώνα που παράγει 250.000 μπουκάλια ετησίως. Αξιοσημείωτοι πρώην επισκέπτες του θερέτρου περιλαμβάνουν τον Barrack Obama και τον Sir. Paul McCartney.

Το Castiglion del Bosco έχει μια οινοποιητική γενεαλογία πριν από τη συμμετοχή του Ferragamo: το 1967 το κτήμα ήταν ιδρυτικό μέλος της κοινοπραξίας Brunello di Montalcino. Ωστόσο, τα κρασιά που παράγονται τα τελευταία χρόνια έτυχαν κριτικής αποδοχής, με το Brunello di Montalcino του 2016 να κερδίζει το “Best in Show” με βαθμολογία 97 πόντων από το Decanter το περασμένο καλοκαίρι. Παράγουν επίσης Rosso di Montalcino, καθώς το κτήμα περιλαμβάνει και τις δύο ονομασίες. Ενώ, το Sangiovese είναι η μόνη ποικιλία που καλλιεργείται στο Castiglion del Bosco, έντεκα εκτάρια Prima Pietra, ο αμπελώνας Riparbella (που ανήκει ακόμα στον Massimo Ferragamo), είναι αφιερωμένοι στην καλλιέργεια διεθνών ποικιλιών, όπως Petit Verdot και Cabernet Franc.

Ο Massimo δεν είναι ο μόνος Ferragamo που πειραματίζεται με το κρασί: ο Salvatore, εγγονός του ιδρυτή, εμπλέκεται έντονα στη διαδικασία οινοποίησης στο Il Borro, το κτήμα του στο πάνω Valdarno, όπου παράγει κρασιά αμφορείς. Τέλος, παρόλο που η πώληση του Castiglion del Bosco σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, δεν σηματοδοτεί το τέλος της συμμετοχής της οικογένειας Ferragamo στην οινοποίηση της Τοσκάνης.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.