Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο νέος MW της Vint μοιράζεται σχέδια επέκτασης για επενδύσεις εκλεκτού οίνου

Ο νέος επικεφαλής οίνου της αμερικανικής εταιρείας εκλεκτών κρασιών, Adam Lapierre MW, μιλά για τα συναρπαστικά σχέδια επέκτασης της εταιρείας, τις δυνατότητες στη Νότια Αμερική για εκλεκτό κρασί επενδυτικής ποιότητας και τη σημασία της μόχλευσης δεδομένων για τη βελτιστοποίηση των οικονομικών αποδόσεων.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Μετά την ίδρυση της Vint στις ΗΠΑ το 2019, η εταιρεία στοχεύει στην επέκτασή της και πρόσφατα διόρισε τον Lapierre από τη Vinfolio ως επικεφαλής της οινικής της ομάδας για να επιβλέπει την επέκταση της επιχείρησης.

Ο Lapierre συνεργάζεται με τον ανώτερο ειδικό στο κρασί της Vint, πιστοποιημένο σομελιέ Billy Galanko για τη δημιουργία του δικτύου προμηθευτών και παραγωγών της Vint για κρασιά επενδυτικής ποιότητας, εφαρμόζοντας νέες διαδικασίες και διαδικασίες καθώς αυξάνεται η κλίμακα και η πολυπλοκότητα της επιχείρησης.

«Ένας μεγάλος τομέας εστίασης είναι η αύξηση του δικτύου προμηθευτών και η άμεση συνεργασία με τους παραγωγούς», εξηγεί ο Lapierre. «Μέχρι σήμερα συνεργάζεται με αξιόπιστους εμπόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, αλλά έχουμε αρχίσει να συνεργαζόμαστε με διαπραγματευτές στο Μπορντό, και επίσης να συνεργαζόμαστε με παραγωγούς για να εντοπίσουμε μοναδικές ευκαιρίες».

«Ένα από τα πράγματα που είναι ενδιαφέρον καθώς σχετίζεται με τις συλλογές μας σήμερα, είναι η πραγματική εστίαση στον εντοπισμό κρασιών για ανατίμηση των τιμών», εξηγεί. «Η πρωταρχική μας εστίαση είναι σίγουρα αυτό που ονομάζουμε βασικές ή δημοφιλείς περιοχές του κόσμου, καθώς σχετίζονται με το εκλεκτό κρασί επενδυτικής ποιότητας το Μπορντό, η Βουργουνδία, η Σαμπάνια, η Τοσκάνη και το Πιεμόντε είναι όλα σημαντικά σημεία εστίασης, η Νάπα και άλλες περιοχές στο υπόλοιπο Ο κόσμος είναι επίσης σημαντικός».

Ωστόσο, άλλες αμπελουργικές περιοχές υποστηρίζει πως είναι ώριμες για εξερεύνηση, και θα γίνονται όλο και πιο σημαντικές.

«Ένα από τα πράγματα που μας ενδιαφέρει επίσης πολύ είναι ο προσδιορισμός της αξίας στις αναδυόμενες περιοχές», είπε ο Lapierre. «Για παράδειγμα, συνεργαζόμαστε με ορισμένους εμβληματικούς παραγωγούς στη Νότια Αμερική, όπου πιστεύουμε ότι η αναλογία ποιότητας προς τιμή είναι πολύ υψηλή».

«Τελικά η αγορά θα ανακαλύψει αυτή την πρόταση αξίας με πιο σημαντικό τρόπο. Επομένως, για εμάς, επικεντρώνεται στον πυρήνα, όπου έχουμε πολλές ικανότητες και ιστορικές επιδόσεις τιμών και την πρόταση αξίας και την παγκόσμια ζήτηση, αλλά επίσης προσπαθούμε να αρχίσουμε να εμπλακούμε σε αυτές τις αναδυόμενες περιοχές λίγο περισσότερο».

Ο Lapierre λέει ότι είχε ήδη «συνομιλίες με νόημα» με παραγωγούς στη Νάπα, καθώς και στη Χιλή και την Αργεντινή, και έχει δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις τώρα με εξήντα μεγάλους διαπραγματευτές που επικεντρώνονται στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς και άμεσες συνδέσεις για πολλά Chateaux ιδιοκτήτες στο Μπορντό μετά τη φετινή καμπάνια en primeur.

Μόλις η ομάδα αναπτύξει τον αγωγό εφοδιασμού, αυτό φυσικά θα επιταχύνει τις δραστηριότητές της για την απόκτηση πελατών, υποστηρίζει ο Lapierre.

«Ένα μεγάλο επίκεντρο για εμάς τώρα είναι η δημιουργία συνεργασιών με πρόσθετες πλατφόρμες που θα μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών και να εμπλακούμε με μεγαλύτερους επενδυτές συνολικά», εξηγεί.

 

Τεχνολογική επένδυση  

Η ομάδα εργάζεται επίσης για τη δημιουργία ενός πλαισίου για τον καθορισμό των διαφόρων στοιχείων και βασικών χαρακτηριστικών που κάνουν συγκεκριμένα κρασιά ελκυστικά ως προς το κομμάτι των επενδύσεων.

Η Vint σημειώνει ότι οι επενδυτές αγοράζουν μετοχές στις επιμελημένες συλλογές κρασιών τις οποίες κατέχουν για 3-7 χρόνια, μετά τα οποία μπορούν να πουληθούν και οι επενδυτές λαμβάνουν αναλογικά τη διανομή των εσόδων τους.

Ο Lapierre επεσήμανε ότι δεν ήταν «επιστήμη πυραύλων», αλλά η ποιότητα έναντι της τιμής, η vintage κριτική αναγνώριση, η ιστορική απόδοση των τιμών και η σπανιότητα ή η ρευστότητα στην αγορά ήταν βασικά στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη όσον αφορά τις επενδυτικές δυνατότητες.

«Καθώς εμείς, καθώς προχωράμε, ένα από τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε είναι να αξιοποιήσουμε τα δεδομένα μας ακόμη πιο σημαντικά για να δημιουργήσουμε μοντέλα γύρω από την κατανόηση και τον προσδιορισμό της δίκαιης αγοραίας αξίας για συγκεκριμένες γραμμές».

Το άλλο σημαντικό σημείο είναι ο εντοπισμός του βέλτιστου χρονισμού εξόδου.

«Αυτό είναι κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί η λεπτή γραμμή, πραγματικά, η τιμολόγηση τείνει να κινείται με ένα είδος σταδιακής αλλαγής και πολλά από αυτά καθοδηγούνται από την κατανάλωση», εξηγεί. “Στο βαθμό που αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε δεδομένα για να προσδιορίσουμε τους βέλτιστους χρόνους εξόδου, κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ. Συνεργαζόμαστε με μερικούς ανθρώπους που έχουν κάνει πολλή δουλειά σε αυτό το είδος μοντελοποίησης, και προγνωστικές αναλύσεις ειδικά για την αγορά κρασιού.”

Αν και ο Lapierre αναγνωρίζει ότι χρειάζεται χρόνος για την κατανόηση και τον εντοπισμό των σχέσεων μεταξύ δεδομένων και συμπεριφοράς της αγοράς, η ομάδα αξιοποιεί όλο και περισσότερο την τεχνολογία για να ανακαλύψει αυτές τις πτυχές ως μέρος της ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Κατανοώντας την αγορά και αποκτώντας ποιοτική κατανόηση συγκεκριμένων κρασιών, μπορούν να κατευθύνουν αποτελεσματικά την ομάδα και να κερδίσουν στο έπακρο τους πελάτες τους.

«Η εταιρεία μόλις βγήκε από μερικά από τα πρώτα περιουσιακά στοιχεία που αγοράστηκαν, πουλήσαμε μερικές σαμπάνιες στην αγορά και παραδώσαμε 20% συν την απόδοση αυτών των επενδύσεων σε μόλις ένα χρόνο, οπότε νομίζω ότι η μεθοδολογία είναι καλή. Το σχέδιο είναι να το κάνουμε ακόμα καλύτερο και να μπορέσουμε να το κλιμακώσουμε», είπε.

Και η μόχλευση δεδομένων με νέο τρόπο μπορεί επίσης να βοηθήσει την ομάδα να ξεκαθαρίσει θέματα για επιμελημένες συλλογές που μπορεί να μην είναι προφανή.

«Θέλουμε να παρέχουμε ένα συνεκτικό χαρτοφυλάκιο που να είναι κατανοητό στον επενδυτή και που τελικά τους δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουν πώς διαφοροποιούν τις επενδύσεις τους με την πάροδο του χρόνου», είπε.

Η Vint ιδρύθηκε το 2019 από τον Nick King και τον Patrick Sanders, οι οποίοι ήθελαν να φέρουν τις εκλεκτές επενδύσεις κρασιού «ξανά στον 21ο αιώνα». Ξεκινώντας τον Μάιο του 2020, προσφέρει μετοχές σε τίτλους συλλογών κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών που πληρούν τις προϋποθέσεις SEC για μόλις 25 $, τα οποία πωλούνται αργότερα, με τους επενδυτές να λαμβάνουν κατ’ αναλογία διανομή των εσόδων τους.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...