Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο κόσμος του εκλεκτού οίνου δεν σταματά να γυρίζει στο κτήμα Κυρ-Γιάννη

«Η καινοτοµία χτίζει την παράδοση» είναι το µότο του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη. Πράγµατι, και µέσα στο 2022, το αεικίνητο Κτήµα απέδειξε για άλλη µια φορά ότι δεν µένει στα λόγια.

Κατάφερε να ξεχωρίσει όχι µόνο για τις νέες ιδέες του αλλά κυρίως για τον τρόπο που τις υλοποιεί. Θα έλεγε κανείς πως είναι στο DNA της Κυρ-Γιάννη -και του ίδιου του Στέλλιου Μπουτάρη- όχι να εντοπίζει και να υιοθετεί την τάση αλλά να την αναδηµιουργεί.

Ωδή στον οινοτουρισµό

Το οινοτουριστικό κέντρο στο Κτήµα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας πήρε την τελική του µορφή φέτος. Από τη στιγµή που βλέπεις την πινακίδα που σε καλωσορίζει και ενώ ακόµη διασχίζεις τον δρόµο ανάµεσα στον αµπελώνα, νιώθεις ότι θα ζήσεις κάτι µοναδικό. Είναι γεγονός ότι δεν µιλάµε για ένα ακόµη επισκέψιµο οινοποιείο µε εστιατόριο, πωλητήριο, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις.

Στους εξαιρετικά µελετηµένους χώρους του, τίποτα δεν µοιάζει στηµένο ή δήθεν. Ακόµη και όταν επιλέξεις τον µυσταγωγικό χώρο privé γευσιγνωσίας µε θέα στο κελάρι, και έχεις µπροστά σου σπάνιες κάθετες γευσιγνωσιες µε εµβληµατικές για το ελληνικό κρασί ετικέτες όπως η ∆ιάπορος και η Μπλε Αλεπού ή συλλεκτικές εµφιαλώσεις όπως τα δυσεύρετα Crus της Ράµνιστας, υπάρχει διάχυτη µια αίσθηση οικειότητας. Αυτή είναι η αυθεντικότητα του κόσµου της Κυρ-Γιάννη και των ανθρώπων του Κτήµατος.

Η σεφ Κυριακή Φωτοπούλου έχει αναλάβει την κουζίνα του εστιατορίου. Οι βραβευµένες µαγειρικές της ικανότητες και η γνώση της για το κρασί µετουσιώνονται σε έναν κατάλογο πιάτων ή και ειδικών µενού σε απόλυτη αρµονία µε τις ετικέτες Κυρ-Γιάννη.

Ο καλός καιρός φέρνει επιπλέον δράσεις όπως η γιόγκα, µαθήµατα φωτογραφίας, ποδηλατάδες, πεζοπορίες, πικ-νικ αλλά και θερινό σινεµά. Και µέσα στον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας του, το Κτήµα Κυρ-Γιάννη υποδέχτηκε περισσότερους από 10.000 φίλους του κρασιού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Nέες οινικές προτάσεις  

Κάθε φορά κάτι καινούργιο και στα κρασιά του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη. Η µεγάλη παράδοση δίνει αυτοπεποίθηση για ουσιαστική καινοτοµία και πειραµατισµό. Το «ΑΓΚΑΘΩΤΟ», από ένα πολύ µικρό σε έκταση αλλά µεγάλο σε ιστορία αµπελοτεµάχιο στη Γάστρα της Νάουσας, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη. Μόνο 2.400 φιάλες γι’ αυτό το νέο single vineyard ροζέ από νεαρά αµπέλια Ξινόµαυρου, µε ζύµωση και 12µηνη ωρίµανση σε βαρέλια tonneau. Όπως προδίδει το όνοµά του, το «ΑΓΚΑΘΩΤΟ» πάει… κόντρα στην τάση για αέρινα ροζέ, αποτελώντας ένα γαστρονοµικό κρασί µε πολυπλοκότητα και χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Aπρίλιος, και τα ιδιαίτερα δημοφιλή πικ-νικ του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ επιστρέφουν, μαζί με τις βόλτες με τα ηλεκτρικά ποδήλατα στις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές. Οι επισκέπτες...

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες, το μοναδικό δρώμενο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα με διονυσιακές ρίζες, θα συγκεντρώσει, για ακόμη μια χρονιά, πλήθος...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...