Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο François Pinault αγοράζει το πλειοψηφικό μερίδιο της Henriot

Η πώληση προσθέτει το Bouchard Père & Fils της Βουργουνδίας, το Beaux Frères του Όρεγκον και άλλα κορυφαία οινοποιεία στις εκμεταλλεύσεις της οικογένειας Pinault.

Σε μια συγχώνευση γαλλικών τιτάνων κρασιού, η Artémis Domaines του François Pinault, ο ιδιοκτήτης εμβληματικών οινοποιείων, όπως το Château Latour του Μπορντό, το Clos de Tart της Βουργουνδίας και το Domaine Eisele Vineyard της Νάπα αγοράζει το πλειοψηφικό μερίδιο της Maisons & Domaines Henriot, στην οποία ανήκουν οι Bouchard Père & Fils στη Βουργουνδία, William Fèvre στη Chablis, Maison Henriot στην Καμπανία και Beaux Frères στο Όρεγκον. Η οικογένεια Henriot θα γίνει μέτοχος μειοψηφίας στη συνδυασμένη εταιρεία.

«Η συγχώνευση των Maisons & Domaines Henriot και Artémis Domaines είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να συγκεντρώσουμε τους θησαυρούς της οινικής μας κληρονομιάς κάτω από το ίδιο έμβλημα», δήλωσε ο François Pinault σε πρόσφατη δήλωση του. «Είναι μια εγγύηση ότι ένας γαλλικός όμιλος θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη διατήρηση τέτοιων οινικών κοσμημάτων και θα συνεχίσει την αναζήτηση της αριστείας, που έχει σημαδέψει τη διάσημη ιστορία τους».

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Frédéric Engerer, διευθύνων σύμβουλος της Artémis Domaines, θα επιβλέπει όλα τα οινοποιεία, με τη βοήθεια ενός εποπτικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Gilles de Larouzière Henriot, του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της Henriot. Η συμφωνία έκλεισε, ωστόσο η τιμή αγοράς δεν αποκαλύφθηκε.

«Για τα κτήματα της οικογενειακής μας ομάδας, αυτή η συμμαχία είναι γεμάτη υποσχέσεις», δήλωσε ο de Larouzière Henriot. «Στην Artémis Domaines, μοιραζόμαστε μια βαθιά προσήλωση στην εξαιρετική οινική κληρονομιά της Γαλλίας και τη φιλοδοξία να αναπτύξουμε πλήρως το ασύγκριτο σύνολο που συνθέτουμε μέσω του συνδυασμού των κτημάτων μας. Αυτή η επιχείρηση προορίζεται να πραγματοποιηθεί σε πολλές γενιές, στο εικόνα του μακρού χρόνου που κάνει υπέροχα κρασιά».

Η οικογένεια Henriot ξεκίνησε την οινοποίηση στη Καμπανία, ιδρύοντας το σπίτι της το 1808. Ο θείος του De Larouzière Henriot, Joseph Henriot, μεγάλωσε την εταιρεία αφού ανέλαβε το 1957. Ανέλαβε επίσης πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Charles Heidsieck, στο Veuve Clicquot και στη συνέχεια στο LVMH ομάδα πριν φύγει για να επιστρέψει στον τομέα της εστίασης, στην οικογενειακή του επιχείρηση. Το 1995, αγόρασε τον Bouchard, έναν ιστορικό διαπραγματευτή της Βουργουνδίας που είχε περάσει δύσκολες στιγμές. Αυτός και η ομάδα του επένδυσαν και αποκατέστησαν τη φήμη της. Ο Henriot αγόρασε επίσης τον William Fèvre στο Chablis. Μετά τον θάνατό του το 2015, η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσεται υπό τον de Larouzière Henriot, επεκτείνοντας στην Αμερική όταν αγόρασε το Beaux Frères του Όρεγκον το 2017.

Ο François Pinault είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Έχοντας ταπεινή καταγωγή από την Βρετανία, έχτισε μια εταιρεία ξυλείας και στη συνέχεια μια αλυσίδα λιανικής πριν ιδρύσει την Kering, έναν γίγαντα πολυτελείας που περιλαμβάνει εικονίδια μόδας όπως ο Alexander McQueen και ο Gucci. Η Artémis είναι η επενδυτική εταιρεία της οικογένειάς του, η οποία άρχισε να επικεντρώνεται στο κρασί όταν ο Pinault αγόρασε το Château Latour το 1993. Τα τελευταία χρόνια, υπό τη διαχείριση της Engerer, η Artémis αγόρασε μερικά από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Clos de Tart στο Morey-Saint-Denis. Το Château Grillet στο Βόρειο Ροδανό, ο αμπελώνας Eisele της Νάπας και ένα μειοψηφικό μερίδιο στην Champagne Jacquesson. Η εταιρεία διαθέτει επίσης τον Christie’s, έναν από τους κορυφαίους οίκους δημοπρασιών στον κόσμο του κρασιού.

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.