Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Jacquesson ανήκει πλέον στον Γάλλο μεγιστάνα François Pinault

Η Artémis Domaines, η εταιρεία κρασιού που ανήκει στον François Pinault, τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που κατατάσσεται επί του παρόντος στον έκτο πλουσιότερο άνθρωπο στην Ευρώπη, απέκτησε πρόσφατα την πλήρη ιδιοκτησία του Champagne Jacquesson, ενός διάσημου οίκου σαμπάνιας που εδρεύει στην καρδιά της Καμπανίας στην Γαλλία.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η Champagne Jacquesson, η οποία ιδρύθηκε το 1798, είναι γνωστή για την παραγωγή σαμπάνιας υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους και την εστίαση στη βιωσιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος έχει φήμη για την καινοτομία και έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή του κινήματος για την παραγωγή «σαμπάνιας καλλιεργητή», η οποία παρασκευάζεται από σταφύλια που καλλιεργούνται και οινοποιούνται από τον ίδιο παραγωγό, αντί να φτιάχνεται από αγορασμένα σταφύλια.

Ο Pinault, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου ειδών πολυτελείας Kering, έχει μακρά ιστορία επενδύσεων στη βιομηχανία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών.

Έχει ήδη μια σειρά από άλλες μάρκες κρασιών υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των Château Latour και Château Grillet, και έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τη Champagne Jacquesson στο παρελθόν.

Με την εξαγορά του Pinault, η Champagne Jacquesson θα γίνει πλέον μέρος του χαρτοφυλακίου πολυτελών εμπορικών σημάτων της Kering, προσχωρώντας σε εταιρείες όπως η Gucci και ο Alexander McQueen.

Τέλος, δεν είναι ακόμη σαφές πώς η εξαγορά θα επηρεάσει τις καθημερινές λειτουργίες της Champagne Jacquesson, αλλά ο Pinault δήλωσε ότι δεν έχει σχέδια να κάνει σημαντικές αλλαγές στις μεθόδους παραγωγής ή διανομής της εταιρείας.

 

ΠΗΓΗ: euronews.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.