Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Άγιος Βαλεντίνος έχει τους δικούς του οινικούς κώδικες

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τρία πράγματα έχουν την τιμητική τους. Τα λουλούδια, το κρασί και η σοκολάτα. Και τα τρία ταιριάζουν απίστευτα μεταξύ τους για να δημιουργήσουν την τέλεια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Couple, Romantic, Dinner, Togetherness, Holiday

Τα κρασιά που έχουν ως βάση το Syrah έχουν πλούσια και έντονη γεύση, με νότες μαύρων φρούτων που στέκεται καλά στο στόμα και δεν επισκιάζεται από την γεύση της σοκολάτας. Μην επιλέξετε λεπτεπίλεπτα κρασιά που θα τα καπελώσει η έντονη σοκολάτα.  Επίσης, οι αφρώδεις οίνοι συνδέονται άμεσα με τη διασκέδαση και οι ροζέ προτείνονται για ακόμα πιο ξεχωριστές στιγμές, όπως μια τέτοια μέρα.

Μια ροζέ σαμπάνια, ιδιαίτερα οι χρονολογημένες, είναι αναμφισβήτητα η χρυσή επιλογή για την περίσταση. Όμως αν δεν θέλουμε να καταφύγουμε σε μια τόσο ακριβή πρόταση, υπάρχουν αρκετά άλλα αφρώδη, με κάποιο βαθμό γλυκύτητας ή ακόμα και ξηρά που μπορούν να προσφέρουν στιγμές απόλαυσης, συνοδεύοντας ένα ρομαντικό ραντεβού ή δείπνο.

Σχεδόν κάθε περιοχή του κόσμου που κάνει ένα αφρώδες κρασί παράγει επίσης μια ροζέ έκδοση. Η Σαμπάνια, η Cava της Ισπανίας, η Franciacorta της Ιταλίας, ο Νέος Κόσμος με αφρώδη κρασιά από τις περιοχές της Καλιφόρνιας, της Αυστραλίας, Χιλής και ούτω καθεξής – προσφέρουν μια σειρά από ευχάριστες ροζ φυσαλίδες που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Ορισμένες από αυτές:

Ροζέ vintage σαμπάνια: Η επιτομή της ποιότητας, φτιάχνεται από τις ποικιλίες Pinot Noir και Chardonnay –και σπανίως χρησιμοποιούνται ελάχιστες ποσότητες Pinot Meunier. Tο λαμπερό χρώμα μιας ροζέ σαμπάνιας με τις φινετσάτες φυσαλίδες, σε συνδυασμό με το κομψό μπουκέτο και την πολύπλοκη παλέτα συνθέτουν την ιδανική πρόταση για μια τέτοια βραδιά. Στην Γαλλική επικράτεια εκτός Καμπανίας υπάρχουν πολλές άλλες προτάσεις αφρωδών ροζέ σε ελκυστικές τιμές.

Brachetto d’Acqui DOCG: Το Brachetto είναι ένα αφρώδες γλυκό κρασί που προτιμάνε στη γειτονική Ιταλία στα ρομαντικά δείπνα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Παράγεται στο Acqui με τη μέθοδο charmat, από την ποικιλία Brachetto. Έχει χρώμα βαθύ ρουμπινί, sexy φρουτώδη μύτη, γλυκιά γεύση, απολαυστική επίγευση και χαμηλό αλκοόλ.

Brut Rose, Cava: Η συνεισφορά της Ισπανίας στα αφρώδη με την ροζέ έκδοση της γνωστής Cava. Η ροζέ Cava παράγεται από Garnacha και Monastrell, αλλά και από Pinot Noir (Juve Y Camps Brut Rose, Cava), διαθέτει ζωηρό αφρισμό, φρεσκάδα, φρουτώδη αρώματα και τραγανή οξύτητα. Στέκεται επίσης πολύ καλά στην κατηγορία ποιότητας-τιμής.

Rose Demi sec Ο,Π,Α,Π. ΑΜΥΝΤΑΙΟΝ: Μια ελληνική πρόταση αφρώδους από την ποικιλία Ξινόμαυρο. Παράγεται με την μέθοδο cuvee close, διαθέτει πληθωρικές φυσαλίδες;, αρώματα κόκκινων φρούτων, ημίγλυκη παλέτα, γεμάτο σώμα και καλή σχέση ποιότητας- τιμής.

Sparkling Rose NV Αυστραλία : Η Αυστραλία (και η Τασμανία) έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια πολύ την βιομηχανία αφρωδών. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούν είναι το Shiraz αλλά και σε πολλές περιπτώσεις το Pinot Noir και Chardonnay κατά τα πρότυπα της Σαμπάνιας..

Brut Rose NV California: Πολλοί Γαλλικοί οίκοι παράγουν εδώ και μερικά χρόνια ροζέ αφρώδη κρασιά στην Καλιφόρνια μεταξύ των οποίων οι οίκοι Moet & Chandon, Roederer κ,α.

Moscato d’Asti DOCG: το φημισμένο και αγαπημένο ημιαφρώδες – ιδιαίτερα από το γυναικείο φύλο- από το Piemonte, είναι η μοναδική πρόταση μη ροζέ χρώματος για την ημέρα αυτή. Τα έντονα αρώματα σταφυλιού σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα και τα ισορροπημένα σάκχαρα συνθέτουν ένα αφρώδες με πολλούς φίλους όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

 

Πηγή: krasiagr.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...