Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ολιστική εμπειρία γίνεται ο οινοτουρισμός στο Κτήμα Κυρ Γιάννη

Ξεχωριστές εµπειρίες οινικού τουρισµού, µε φόντο τη µαγευτική θέα των αµπελιών, στις πλαγιές του όρους Βέρµιο, µπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στις νέες επισκέψιµες εγκαταστάσεις του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.

Ξεναγήσεις που προβάλλουν την κληρονοµιά της οικογένειας Μπουτάρη, γευσιγνωσίες των κρασιών του Κτήµατος στον τόπο παραγωγής τους και απολαυστικές περιηγήσεις στους αµπελώνες, τη λίµνη και τον εµβληµατικό Πύργο Κούλα προσφέρουν καθηµερινά οι άνθρωποι της Κυρ-Γιάννη στους οινόφιλους επισκέπτες.

Οινική και γευστική εµπειρία

Οι γευστικές δοκιµές ποικίλλουν από 3 έως 12 ετικέτες, ώστε οι ενδιαφερόµενοι να επιλέξουν την οινική εµπειρία που τους ταιριάζει. Τα πακέτα συµπεριλαµβάνουν κάποιες από τις 25 ετικέτες ερυθρών, λευκών, ροζέ, αφρωδών, παλαιωµένων και επιδόρπιων οίνων από τους αµπελώνες της Νάουσας και του Αµυνταίου και συνοδεύονται από ατοµικό πλατό µε εδέσµατα. Για όσους επιθυµούν µια πιο ολοκληρωµένη γαστρονοµική εµπειρία, υπάρχει η δυνατότητα δύο ειδικά σχεδιασµένων µενού για food & wine pairing.

Το µενού που επιµελείται η γνωστή σεφ Κυριακή Φωτοπούλου έχει ως γνώµονα το ιδανικό πάντρεµα τοπικών γεύσεων µε τα κρασιά της Κυρ-Γιάννη και υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες στις αρχές ∆εκεµβρίου.

Πικ-νικ στον αµπελώνα

Οι εµπειρίες δε σταµατούν εδώ. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, οι επισκέπτες του Κτήµατος, έχουν την ευκαιρία να κάνουν πικ-νικ ανάµεσα στους αµπελώνες, απολαµβάνοντας ένα καλάθι µε το κρασί της επιλογής τους καθώς και διάφορες λιχουδιές που ταιριάζουν στην περίσταση. Για τους πιο δραστήριους, το Κτήµα Κυρ-Γιάννη έχει σχεδιάσει δύο µοναδικές διαδροµές για τους φίλους της ποδηλασίας, προκειµένου να απολαύσουν το αγαπηµένο τους σπορ, ενώ έρχονται σε άµεση επαφή µε το αµπέλι και τη φύση. Στο Κτήµα θα βρουν ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ φυσικά µπορούν να έχουν και τον δικό τους εξοπλισµό.

Οι επισκέψεις και οι γευσιγνωσίες  γίνονται µόνο κατόπιν συνεννόησης.

Ώρες λειτουργίας

∆ευτέρα – Κυριακή 10:00 π.µ. – 15:00 µ.µ.

Γιαννακοχώρι, 59200 Νάουσα

Επικοινωνία: Ελπίδα Παλαµίδα

email info@kiryianni.gr

Το Κτήµα και οι χώροι του Οινοποιείου είναι προσβάσιµοι σε ΑµεΑ.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.