Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες αύξησαν 38% τις πωλήσεις οίνου Ν. Κορέας

Μετά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, οι πωλήσεις κρασιού στη Νότια Κορέα εκτοξεύτηκαν, αλλά αυτό δεν ισχύει για την μπύρα, αποκαλύπτει ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές της χώρας.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου συμβάλλουν στην ενίσχυση της κατανάλωσης κρασιού, καθώς πολλοί άνθρωποι που απολαμβάνουν τις εκδηλώσεις στο σπίτι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος κρύου έχουν αυξήσει και τις αγορές τους κρασιού.

Η E-Mart 24, ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις κρασιών της αυξήθηκαν κατά 38% σε σύγκριση με μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Την ίδια περίοδο, η μπύρα σημείωσε ελαφρά αύξηση 5% και το soju μειώθηκε κατά 3%, ανέφερε η Digital Times της Νότιας Κορέας.

Εξήγησε ότι λόγω του κρύου κύματος, με τη μέση θερμοκρασία να πέφτει στους -6,6 °C, οι άνθρωποι έχουν μειώσει τις υπαίθριες δραστηριότητες τους, επιλέγοντας να περνούν χρόνο στο σπίτι με ένα ποτήρι κρασί.

Τα στοιχεία των πωλήσεων αποκάλυψαν μια διαφορετική ιστορία από την Ολυμπιακή σεζόν του Τόκιο του περασμένου καλοκαιριού, όπου η αύξηση του κρασιού τον Ιούλιο ήταν μόλις 5%.

Η αύξηση του κρασιού έχει επίσης ωφελήσει τις πωλήσεις σνακ σχεδιασμένων για συνδυασμό κρασιών, όπως τυρί, ελιές και σαλάμι. Η απόδοση αυτών των ειδών είναι καλύτερη από τα ξηρά σνακ που τείνουν να τα απολαμβάνετε με μπύρα.

Το κατάστημα λιανικής E-Mart 24 πιστεύει ότι οι πελάτες τείνουν να απολαμβάνουν το κρασί όταν βρίσκονται σε ένα ζεστό οικιακό περιβάλλον και, κατά συνέπεια, έχει αναπτύξει σχέδια για να επεκτείνει τη γκάμα των σνακ που συνδυάζουν κρασί.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.