Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι υποτροφίες υποστηρίζουν την αυξημένη ποικιλομορφία στο κρασί

Ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της ποικιλομορφίας στον κόσμο του κρασιού προβλέπει οικονομική βοήθεια σε τέσσερις φοιτητές MW και MS.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Έχει γίνει πολλή συζήτηση για την ποικιλομορφία στο κρασί την τελευταία δεκαετία, και ένας οργανισμός υποστηρίζει τώρα τέτοιες εξαιρετικές σκέψεις με πραγματική δράση.

Η Liquid Icons, η εταιρεία παραγωγής εκλεκτών κρασιών και παραγωγής περιεχομένου που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο, σπουδαίο Gérard Basset OBE MW MS και τον φίλο του Lewis Chester DipWSET, ανακοίνωσε επίσης τους αποδέκτες των υποτροφιών Dom Pérignon Golden Vines Master of Wine και Master Sommelier για το 2022. ως αποδέκτες των υποτροφιών του 2022 Golden Vines Wine Scholar Guild.

Οι υποτροφίες MW/MS αξίζουν £12.500 ($15.000) και καλύπτουν το πλήρες κόστος των διδάκτρων, των γευσιγνωσιών και των εξετάσεων που επιβαρύνουν τους νικητές.

Οι νικητές είναι: Audrey Annoh-Antwi, μια σομελιέ που εργάζεται στο Λονδίνο. Anjali Campbell, εκπαιδευτικός στο WSET στο Λονδίνο. Ana Bertha Gallegos Barcenas, διευθύντρια υποκαταστήματος στο SAQ στο Κεμπέκ. και ο Miyuki Morimoro, ένας σομελιέ με έδρα το Conrad στο Τόκιο.

Φέτος έγιναν 47 αιτήσεις για τις υποτροφίες, με αιτούντες από 18 χώρες, που περιλαμβάνουν περισσότερες από 20 διαφορετικές εθνικότητες και εθνότητες. Περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους φέτος ήταν γυναίκες.

Οι νικητές επιλέχθηκαν από την ίδια κριτική επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την απονομή των υποτροφιών Taylor’s Port Golden Vines Diversity Scholarship: Nina Basset FIH, Rajat Parr (Sandhi Wines), Angela Scott (αποδέκτης ενός από τα εναρκτήρια Taylor’s Port Golden Vines Diversity Scholar) προς το MW της), Clement Robert MS, και επικεφαλής κριτής, Jancis Robinson OBE MW.

Ο Robinson είπε: “Το να κρίνω αυτά τα βραβεία είναι ένα από τα πιο ικανοποιητικά πράγματα που κάνω. Τόσοι πολλοί υποψήφιοι είχαν πραγματικά εμπνευσμένες ιστορίες και το επίπεδο των αιτήσεων φέτος ήταν ακόμη υψηλότερο από πέρυσι. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιλέξω αυτούς τους μελετητές, αλλά είναι σίγουρα Μια δουλειά που αξίζει να κάνουμε αν θέλουμε να διευρύνουμε το φάσμα όσων εργάζονται στο κρασί, τα οινοπνευματώδη και τη φιλοξενία. Υπάρχει τέτοιο ταλέντο και ενθουσιασμός εκεί έξω, σε ανθρώπους όλων των αποχρώσεων και των εθνοτήτων.”

Ο Vincent Chaperon, σεφ de cave του Dom Pérignon, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε τόσες πολλές εξαιρετικές αιτήσεις για τις εναρκτήριες υποτροφίες Golden Vines Master of Wine και Master Sommelier σε συνεργασία με την Liquid Icons και το Ίδρυμα Gérard Basset. Καλωσορίζουμε λοιπόν τους νικητές Audrey, Anjali, Ana και Miyuki στην οικογένεια Dom Pérignon και τους ευχόμαστε καλή τύχη με τις σπουδές τους να γίνουν Masters of Wine και Master Sommeliers».

Χάρη στη γενναιοδωρία του Wine Scholar Guild, 10 υποψήφιοι για τις υποτροφίες The Taylor’s Port Golden Vines Diversity Scholarships απονεμήθηκαν υποτροφίες Golden Vines Wine Scholar Guild. Οι νικητές των υποτροφιών έχουν την ευκαιρία να ειδικευτούν στη χώρα της επιλογής τους, επιλέγοντας την εγγραφή τους σε ένα από τα προηγμένα προγράμματα πιστοποίησης του Wine Scholar Guild της Γαλλίας, της Ισπανίας ή της Ιταλίας.

Οι νικητές είναι: Flex Aleo του προγράμματος εκπαίδευσης κρασιού Marvonnay στο Τορόντο. Bento Amaral του Ινστιτούτου Douro and Port Wines (IVDP) και Escola Superior de Biotecnologia da Universidade Católica Portuguesa στην Πορτογαλία· Η Diana Hawkins της D+F Wines στη Νέα Ζηλανδία. Ibrahim Kemer της LVMH στην Τουρκία· Η Mia Kodilinye της Bubble and Wine στο Η.Β. Luma Monteiro των Davy’s Wine Merchants στο Λονδίνο. Jeanne Peixian Qiao της Le Figaro στη Γαλλία. Amrita Singh του KEDGE Business School Career Center στη Γαλλία. Denzel Swarts του Simonsig Wine Estate, Νότια Αφρική; και Sin Hang Tse της Ginsberg+Chan Wine Merchants Asia, Χονγκ Κονγκ.

 

Οι υποτροφίες χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Gérard Basset από χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω μιας δημοπρασίας εκλεκτού και σπάνιου κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών και στην τελετή και το δείπνο των βραβείων Golden Vines που θα πραγματοποιηθούν στο Palazzo Vecchio Salone dei Cinquecento στη Φλωρεντία στις 16 Οκτωβρίου. νύχτα, θα ανακοινωθούν επίσης οι τρεις νικητές των υποτροφιών Taylor’s Port Golden Vines Diversity – αξίας £55.000 ($67.000) έκαστος.

 

Το Ίδρυμα συνέχισε επίσης να χορηγεί εκπαιδευτικές υποτροφίες διεθνώς με στόχο την αύξηση της ένταξης και της ποικιλομορφίας στον κόσμο του κρασιού. Πιο πρόσφατα, αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν τις υποτροφίες Artémis Domaines Golden Vines Victims of Conflict Scholarships, που επικεντρώνονται στην παροχή βοήθειας σε όσους έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο.

 

ΠΗΓΗ: wine-searcher.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.