Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι παραγωγοί σαμπάνιας αναμένουν να γιορτάσουν ρεκόρ πωλήσεων το 2022

Οι πωλήσεις σαμπάνιας αναμένεται να φτάσουν σε νέο ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός αυξάνει το κόστος.

Με τις πωλήσεις να φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021, οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν να γιορτάσουν με ένα ποτήρι αφρόγαλα αυτές τις γιορτές. Ο David Chatillon, πρόεδρος της Union of Champagne Houses (UMC) δήλωσε στο Reuters ότι το 2022 προβλέπεται να είναι άλλη μια χρονιά ρεκόρ για την ανατροπή της πριμοδότησης. «Πολύ πιθανότατα θα νικήσουμε ξανά αυτό το ρεκόρ και το 2022 θα είναι το νέο ρεκόρ σαμπάνιας όσον αφορά τον κύκλο εργασιών», ανέφερε.

Πέρυσι πουλήθηκαν 320 εκατομμύρια μπουκάλια, μετά την αύξηση των εξαγωγών μετά τη χαλάρωση των περιορισμών, που σχετίζονται με την πανδημία. Ο όγκος που πωλήθηκε φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό, αλλά δεν θα ξεπεράσει το εντυπωσιακό ρεκόρ του 2007, αυτό των 339 εκατομμυρίων φιαλών που πωλήθηκαν.

Συμπληρωματικά, οι εξαγωγικές πωλήσεις αναμένεται επίσης να εκτιναχθούν σε υψηλά ρεκόρ. Σύμφωνα με τον Chatillon, ο χρόνος της αύξησης υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι αγκαλιάζουν τη ζωή μετά την πανδημία.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε: «Έχουμε καταναλωτές που ίσως επηρεάζονται λιγότερο από τον πληθωρισμό από άλλους και έχουμε παρατηρήσει από το τέλος της πανδημικής κρίσης ότι οι άνθρωποι θέλουν να διασκεδάσουν, θέλουν καλά προϊόντα και το άνοιγμα ενός μπουκαλιού σαμπάνιας είναι από μόνο του μια γιορτή.»

«Οι τρεις πρώτες αγορές μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ιαπωνία, πάνε πολύ καλά, όπως και οι άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί», πρόσθεσε.

Οι τιμές της σαμπάνιας αυξήθηκαν φέτος λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, με τους οινοποιούς να πληρώνουν περισσότερα για τα μπουκάλια και τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με τη Liv-ex, οι δείκτες Champagne 50 αυξήθηκαν κατά σχεδόν 22% για τους πρώτους 11 μήνες του 2022. Ωστόσο, η χειροκίνητη συγκομιδή σημαίνει ότι η βιομηχανία έχει γλιτώσει από τον αντίκτυπο του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.

Τέος, ο Chatillon έκρινε επίσης ότι η φετινή συγκομιδή κρασιού στη σαμπάνια ήταν «θαυματουργή», αφού ήταν 45% πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι είχε διπλασιαστεί από το 2021, όταν οι αμπελώνες καταστράφηκαν από τον παγετό και τους μύκητες.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...