Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι ηγέτες της βιομηχανίας οίνου συσπειρώνονται για την κλιματική αλλαγή

Είκοσι δύο Διευθύνοντες Σύμβουλοι και ανώτεροι ηγέτες των International Wineries for Climate Action (IWCA) έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή σε όλους τους CEO της οινοποιίας καλώντας τους να αρχίσουν να εργάζονται για τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

του Ζήση Πανάγου

Στην επιστολή, που στάλθηκε την εβδομάδα που έλαβε χώρα η COP26 στη Γλασκώβη, ανέφερε ότι η κλιματική έκτακτη ανάγκη είναι μακράν η «πιο σοβαρή απειλή» για τους αμπελουργούς και τους οινοπαραγωγούς. Παράλληλα, μέσα στο μήνυμα τονίζεται πως αυτή είναι μια «κρίσιμη στιγμή» για την οινική κοινότητα και εκφράζεται η υποστήριξή και η αλληλεγγύη της IWCA στις δεσμεύσεις για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Επιπλέον, η επιστολή περιλαμβάνει τις υπογραφές οινοποιείων υψηλού προφίλ όπως τα Symington Family Estates, Constellation Brands και Familia Torres.

Η επιστολή μάλιστα ανέφερε πως: «Χωρίς γρήγορες και αποφασιστικές μειώσεις εκπομπών, το μέλλον μας θα καθοριστεί από σχεδόν ασύλληπτα επίπεδα αναταραχής, με καταστροφικές συνέπειες για τις οινοπαραγωγικές περιοχές που αγαπάμε και τα κρασιά που παράγουμε για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Έπειτα, συμπλήρωσε λέγοντας ότι το εμπόριο κρασιού έχει να διαδραματίσει βασικό ρόλο στις προσπάθειες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να φέρουν τη βιωσιμότητα στην καρδιά των δραστηριοτήτων τους.

«Είμαστε αντιμέτωποι με την αναπόφευκτη επιταγή ότι η ηγεσία των επιχειρήσεων σήμερα είναι αδιαχώριστη από την ηγεσία για το κλίμα», προστίθεται στην επιστολή.

Εν συνεχεία, κάθε μία από τις εταιρείες έχει ενταχθεί στην IWCA επειδή πιστεύει ότι έχει καθιερώσει το χρυσό πρότυπο για το πώς ένα οινοποιείο πρέπει να μετράει και να μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα. Η IWCA λειτουργεί επίσης ως μια ενοποιημένη φωνή, η οποία μπορεί να πιέσει για ταχύτερη δράση σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού κρασιού και ένα δίκτυο υποστήριξης για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Τα οινοποιεία που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή:

 

  • Amy Prosenjak – CEO, A to Z Wineworks

 

  • Pedro Ruiz Aragoneses – Διευθύνων Σύμβουλος, Alma Carraovejas

 

  • Mike Jaeger – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Cakebread CellarsAymeric de Gironde – Διευθύνων Σύμβουλος, Château Troplong MondotSam Glaetzer – SVP, παγκόσμιες δραστηριότητες και διεθνείς πωλήσεις, Constellation Brands

 

  • Jen Locke – Διευθύνων Σύμβουλος, Crimson Wine Group Ltd.

 

  • Vanya Cullen – MD και ιδιοκτήτης, Cullen Wines

 

  • Carlos Moro – Πρόεδρος, Emina Ribera

 

  • Miguel A. Torres – Πρόεδρος και 4η γενιά, Familia Torres

 

  • Mayacamas S. Olds – GM, Gloria Ferrer Winery

 

  • Rafael De Haan – Ιδιοκτήτης, Herència Altés

 

  • Suzanne Hunt – Συνιδιοκτήτρια, Hunt Country Vineyards

 

  • Katie Jackson – SVP, εταιρική κοινωνική ευθύνη και ιδιοκτήτρια 2ης γενιάς, Jackson Family Wines

 

  • Julie Rothberg – Πρόεδρος, Medlock Ames

 

  • David J. Amadia – Πρόεδρος, Ridge Vineyards

 

  • David R. Duncan – Ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος, Silver Oak and Twomey Cellars

 

  • Beth Novak Milliken – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Spottswoode Estate Vineyard and Winery

 

  • Rajeev Samant – Διευθύνων Σύμβουλος, Sula Vineyards

 

  • Rupert Symington – Διευθύνων Σύμβουλος, Symington Family Estates

 

  • Barbara Wolff – Διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων και βιωσιμότητας, VSPT Wine

 

  • GroupNick Waterman – Διευθύνων Σύμβουλος, Yalumba Family Winemakers

 

  • Tiffani Graydon – Διευθύνων Σύμβουλος, Yealands Wine Group

 

 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.