Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι εξαγωγές των ΗΠΑ αγγίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2013

Οι εξαγωγές κρασιού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10,6% σε αξία πέρυσι, το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος από το 2013 σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οίνου.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η αύξηση της αξίας κατά 10,6% αντιπροσωπεύει περίπου 1,44 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά έσοδα, ανέφερε το Ινστιτούτο Οίνου, ενώ η Καλιφόρνια κυριάρχησε στις εξαγωγές κρασιού των ΗΠΑ αντιπροσωπεύοντας το 95% του συνόλου των εξαγόμενων κρασιών.

Η Honore Comfort, αντιπρόεδρος διεθνούς μάρκετινγκ, Wine Institute σχολίασε την είδηση:

«Ενώ συνεχίζουμε να βλέπουμε ορισμένες προκλήσεις στη διεθνή αγορά για τις εξαγωγές κρασιού των ΗΠΑ, είμαστε ενθαρρυμένοι ότι τα στοιχεία των εξαγωγών δείχνουν μια τάση αντιμετώπισης των επιπτώσεων της παγκόσμιας πανδημίας, των αντίποινων δασμών, των δυσμενών συναλλαγματικών ισοτιμιών και άλλων εξωτερικών συνθηκών».

«Κινούμε τη βελόνα για μεγαλύτερα κέρδη στο μέλλον με στόχο να ενισχύσουμε τις εξαγωγές κρασιού του Golden State κατά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία».

Ο Καναδάς παραμένει η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τα κρασιά των ΗΠΑ, με μερίδιο αγοράς 35,6%. Η εξαγωγική αγορά προς τον Καναδά αυξήθηκε κατά 11,5% το 2021.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά, το Ηνωμένο Βασίλειο, σημείωσε πτώση 20,1% σε αξία, αν και οκτώ από τις 10 μεγαλύτερες εξαγωγικές αγορές για το κρασί των ΗΠΑ παρουσίασαν κέρδη πέρυσι.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οίνου, οι μειώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση (27 χώρες μέλη) οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στις προκλήσεις της ναυτιλίας και στα παγκόσμια ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε τις εξαγωγές μας να επιστρέφουν σε ανάπτυξη μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια και είμαστε ευγνώμονες για την επιμελή δουλειά της κυβέρνησης Biden για την αντιμετώπιση ορισμένων εμπορικών ερεθιστικών παραγόντων», δήλωσε ο , Bobby Koch Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Οίνου. «Προτρέπουμε τη διοίκηση να συνεχίσει να εργάζεται για την επέκταση της πρόσβασης στην αγορά για τα κρασιά μας μέσω συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου σε βασικές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο».

Η αγορά των εξαγωγών κρασιού των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 16,2% το 2013, δείχνουν τα στοιχεία. Η περσινή αύξηση είναι η πιο σημαντική από τότε.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.