Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι πωλήσεις αγγλικού κρασιού είδαν μεγάλη αύξηση εντός δύο χρόνων

Οι ετήσιες πωλήσεις αγγλικού κρασιού αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο το 2021, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της WineGB, λόγω της άνευ προηγουμένου αύξησης των πωλήσεων απευθείας στον καταναλωτή και στις πόρτες κελαριών, οι οποίες έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2019.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Σε ένα Trade and Press Tasting, ο Simon Thorpe MW, Διευθύνων Σύμβουλος της WineGB, παρουσίασε νέα στοιχεία που καταδεικνύουν την ανάπτυξη στον κλάδο του κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου και την αυξημένη σημασία των πωλήσεων.

Οι πωλήσεις από έτος σε έτος αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο (31%) το 2021, ακολουθώντας την ανοδική τάση των πωλήσεων για το αγγλικό κρασί, το οποίο παρουσίασε συνολική άνοδο 69% από το 2019 έως το 2021.

Οι απευθείας πωλήσεις προς τους καταναλωτές έχουν παρουσιάσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη με διαφορά, με εντυπωσιακή αύξηση 265% τα τελευταία δύο χρόνια. Επομένως, το κανάλι αντιπροσωπεύει πλέον το 57% όλων των πωλήσεων το 2021, από 36% το 2019.

Ο Thorpe περιέγραψε το ταξίδι του αγγλικού κρασιού ως «ένα ταξίδι της αλλαγής, αλλά και ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον Thorpe, οι πωλήσεις το 2021 ξεπέρασαν τους αριθμούς παραγωγής. Λίγο λιγότερο από 9 εκατομμύρια μπουκάλια αγγλικού κρασιού παρήχθησαν πέρυσι, σε σύγκριση με τα 9,3 εκατομμύρια μπουκάλια που πωλήθηκαν.

Η πανδημία του κορωνοϊού βοήθησε στην αύξηση των απευθείας πωλήσεων προς τους καταναλωτές, με τα οινοποιεία να ανοίγουν διαδικτυακές πωλήσεις για να μετριάσουν τις επιπτώσεις των εθνικών lockdown κλείνοντας τους επιτόπιους και ανεξάρτητους λιανοπωλητές.

Για να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση, ο αριθμός των νέων αμπελιών που φυτεύτηκαν επίσης εκτοξεύτηκε. Το εκτάριο έχει αυξηθεί κατά 70% σε μόλις πέντε χρόνια, τετραπλασιάζοντας το μέγεθος από το 2000.

Η ανάπτυξη εξακολουθεί να «στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Pinot και το Chardonnay», είπε ο Thorpe, με τις ποικιλίες σαμπάνιας να αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες από τις νέες φυτεύσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Υπάρχουν τώρα 3.758 εκτάρια αμπέλου στην Αγγλία και την Ουαλία με 879 αμπελώνες και 197 οινοποιεία (195 στην Αγγλία, 2 στην Ουαλία), που απασχολούν πάνω από 10.000 εργάτες.

Η αύξηση του όγκου είναι «σημαντική» για την παροχή νέων ευκαιριών στην αγορά, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της WineGB, με μεταξύ 1,4 και 2 εκατομμύρια νέα αμπέλια φυτεύτηκαν πέρυσι.

Ο Thorpe σημείωσε ότι ενώ αυτή η ανάπτυξη είναι σημαντική, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις ποικιλίες PIWI και στις πειραματικές φυτεύσεις.

«Είμαστε φτωχοί σε δεδομένα σχετικά με αυτού του είδους τα νέα πράγματα», είπε, σημειώνοντας ότι ο μεγάλος χρόνος που απαιτείται για την παραγωγή κρασιών από πρόσφατα φυτεμένα αμπέλια είναι ένα βασικό ζήτημα όταν πρόκειται για νέα έρευνα.

Οι Άγγλοι παραγωγοί κρασιού πρόκειται να ξεκινήσουν τη συγκομιδή του 2022 τις επόμενες εβδομάδες, με ορισμένα οινοποιεία να μαζεύουν νωρίς ως αποτέλεσμα του ζεστού, ξηρού καιρού αυτό το καλοκαίρι. Αλλά με την πρόβλεψη βροχής τις επόμενες ημέρες, η ποιότητα του τρύγου εξακολουθεί να κρέμεται από την ισορροπία.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...