Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οινική κατάρτιση για 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών με την υποστήριξη του WSPC

Ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στο χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού φιλοδοξεί να παρέχει το Εκπαιδευτικό Σχήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για τις μητέρες Μονογονεϊκής Οικογένειας «Γυναίκα 2023 — Τώρα μπορώ και εγώ» που υλοποιεί το WSPC Education σε συνεργασία με το Ίδρυμα Basset Foundation. Στόχος είναι, μέσω αυτής της δράσης, να εκπαιδευτούν και την αναπτύξουν τις οινικές τους -και όχι μόνο- δεξιοτήτες 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών εντός του 2023.

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του WSPC Education πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου η παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Σχήματος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για τις μητέρες Μονογονεϊκής Οικογένειας «Γυναίκα 2023 — Τώρα μπορώ και εγώ». Πρωταγωνίστριες αυτού του εκπαιδευτικού σχήματος – που περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, θα είναι οι Γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας, οι οποίες αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στο χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού. Το WSPC, μέσω αυτής της δράσης, στοχεύει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών εντός του 2023.

Τα τρία αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα, με δίδακτρα που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα, επιδοτούνται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη εκπαιδευτική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους. Η εν λόγω εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας & εξετάσεων). Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος διασφαλίζει στην κάθε σπουδάστρια την απόκτηση τριών Πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση και κύρος.

Επιπλέον, το WSPC αναλαμβάνει να δημιουργήσει ειδική ενότητα στο Career Center που διαθέτει, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις εταιρίες των κλάδων να αναζητούν τις αποφοίτους του προγράμματος για την προσφορά εργασίας. Ομοίως, οι ίδιες οι απόφοιτες θα έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας των κλάδων.

Η Συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της ενέργειας πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής, παρουσία του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW -Προέδρου & Head of WSPC Education, του Ιan Harris ΜΒΕ, DipWSET – Trustee of the Gerard Basset Foundation, των Principals του WSPC, επαγγελματιών των κλάδων και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Το «Γυναίκα 2023 Τώρα μπορώ και εγώ» είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση και είμαστε σίγουροι πως το 2023 μπορεί να γίνει 2024 2025, κ.ο.κ., έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και φυσικά το όραμα του σπουδαίου Basset.

Για εμάς αυτή η ενέργεια του ιδρύματος Basset είναι ένας σπόρος. Θα πρέπει και άλλες εταιρίες του εξωτερικού και πρωτίστως εταιρίες της Ελληνικής αγοράς & κοινωνίας να μιμηθούν αυτή τη δράση, και να διαθέσουν πόρους για την καλλιέργεια και άλλων τέτοιων σπόρων, που θα στοχεύει στην αναβάθμιση της στελεχωσης σε γνώσεις και δεξιότητες για τους Έλληνες τις Ελληνίδες και εντέλει τις Ελληνικές επιχειρήσεις).

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Ιan Harris, ο οποίος ανέφερε: «Το Ίδρυμα Basset Foundation εξετάζει προσεκτικά όλες τις αιτήσεις επιδότησης, θέλοντας να διασφαλίσει τη συνεχεια του οράματος του Basset Η επιλογή του WSPC ανάμεσα σε δεκάδες εκπαιδευτικούς οργανισμούς δεν εγινε τυχαία. Η συμπερίληψη και οι ευκαιρίες για όλους ανεξάρτητα από το φύλο, τη θρησκεία και το κοινωνικοοικονομικό τους status αποτελούν το πρωταρχικό στόχο των ενεργειών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούμε. Ειμαστε σίγουροι πως μέσω της συνεργασίας μας με το WSPC, ο χώρος της εστίασης της φιλοξενίας και του τουρισμού θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς απόφοιτοι με διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις θα στελεχώσουν θέσεις εργασίας βελτιώνοντας κατακόρυφα το προϊόν και τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Η περιγραφή του προγράμματος είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.wspc.gr/wspccommunity/gynaika-2023-tora-mporo-ki-ego/

Οι υποψήφιες σπουδάστριες μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με την υποβολή αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ.

Τέλος, το WSPC αναλαμβάνει να δημιουργήσει ειδική ενότητα στο Career Center που διαθέτει, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις εταιρίες των κλάδων να αναζητούν τις αποφοίτους του προγράμματος για την προσφορά εργασίας. Ομοίως, οι ίδιες οι απόφοιτες θα έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας των κλάδων.

Οι Στρατηγικοί Εταίροι

Το Ίδρυμα Basset Foundation με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Basset (1957-2019), ΟΒΕ MW MS ΜΒΑ OIV MSc – της ύψιστης μορφής στην ιστορία της Οινοχοΐας. Θεωρείται ο καλύτερος Σομελιέ στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine ΜΒΑ και οιν MSc.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τη σύζυγο του Nina Basset και τον γιο του Basset, προς τιμήν της αξιοσύνης και του μεγάλου κληροδοτήματος που άφησε πίσω του ο Basset. Με όραμα που πηγάζει από την ίδια την προσωπικότητα του Basset — παγκοσμίως γνωστού όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του – αλλά και για τη γενναιοδωρία του, την ταπεινότητα και την καλοσύνη του, χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας. Έμφαση δίνεται στην παγκόσμια ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη εκπαιδευμένων και καταρτισμένων στη βιομηχανία του κρασιού, των οινοπνευματωδών ποτών, του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Το WSPC με έδρα την Αθήνα, είναι το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πλέον έγκριτο εκπαιδευτικό παράρτημα στη Νότια Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη — Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας.

Το WSPC συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς παρέχοντας Πιστοποιήσεις με Παγκόσμιο Κύρος και Ισχύ στα προγράμματα του. Είναι Approved Programme Provider των:

  • Wine & Spirits Education Trust (WSET lJK),
  • Court of Master Sommeliers (MS lJK),
  • Beverage Standards Association (BSA l-JK) και
  • Wine Scholar Guild (lJSA)

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...