Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οίκοι σαμπάνιας ανακοινώνουν «πρώτοι» την πιστοποίηση B Corp

Οι Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck και Rare Champagne δήλωσαν ότι είναι οι πρώτοι παραγωγοί στην περιοχή που πέτυχαν την πιστοποίηση B Corp, μια αυστηρή αξιολόγηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προτύπων των εταιρειών.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Οι οίκοι Champagne, μέρος του οικογενειακού Ομίλου EPI, ανακοίνωσαν την πιστοποίησή τους B Corp αφού σημείωσαν 91,9 βαθμούς στην αξιολόγηση από το B Lab, ένα μη κερδοσκοπικό δίκτυο που ιδρύθηκε το 2006 με στόχο τη βελτίωση της εταιρικής απόδοσης στους τομείς της κοινωνικής και κοινωνικής. περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς και λογοδοσία και διαφάνεια.

Η πιστοποίηση περιλαμβάνει αξιολόγηση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντίκτυπου κάθε επωνυμίας μέσα από περισσότερες από 200 ερωτήσεις σχετικά με τη διακυβέρνηση, τους εργαζόμενους, τις κοινότητες και το περιβάλλον.

Οι εταιρείες ελέγχονται ως προς τη λογοδοσία τους έναντι όλων των ενδιαφερομένων, όχι μόνο των μετόχων και πρέπει να επιδεικνύουν συνεχή βελτίωση και διαφάνεια επιτρέποντας την απόδοσή τους να είναι δημόσια διαθέσιμη στον ιστότοπο B Lab.

Ο Damien Lafaurie, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των οίκων Champagne και του τμήματος κρασιού της EPI, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που είμαστε οι πρώτοι παραγωγοί στη Καμπανία που πέτυχαν το καθεστώς Certified B Corporation και είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο όραμα της B Lab να εργαστεί για μια δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς και αναγεννητικό οικονομικό σύστημα.

«Ελπίζω ότι η συγκεκριμένη προσέγγισή μας θα τονώσει συλλογικές πρωτοβουλίες εντός της ονομασίας Champagne, που αφορούν τόσο κοινωνικά όσο και περιβαλλοντικά ζητήματα.»

Οι ενέργειες και οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck και Rare Champagne περιλαμβάνουν ισχυρές μειώσεις στα αποτυπώματα άνθρακα σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, καθώς και μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η εξάλειψη της χρήσης ορυκτών καυσίμων στις παραγωγικές δραστηριότητες , και με χρήση 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα σπίτια δεν χρησιμοποιούν ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα, επιβλαβή προϊόντα CMR ή χημικά για τη θεραπεία της σήψης στους αμπελώνες που έχουν στην κατοχή τους και υποστηρίζουν τη μετατροπή VDC (Sustainable Αμπελουργία στη Σαμπάνια) όλων των εταίρων αμπελουργών έως το 2025.

Οι εταιρείες έχουν επίσης εισαγάγει στόχους βιώσιμης ανάπτυξης για όλους τους εργαζόμενους και έχουν δεσμευτεί για την ισότητα των φύλων, την ένταξη και την πρόσληψη νέων εργαζομένων από διαφορετικά υπόβαθρα.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν επιτύχει το καθεστώς B Corp, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20 οινοπαραγωγών μεταξύ των οποίων το Concha y Toro στη Χιλή, το Château Maris στο Languedoc και το Symington Family Estates στην Πορτογαλία.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...