Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ξεμένει η Ρωσία από δημοφιλείς δυτικές μάρκες ποτών ελέω κυρώσεων

Οι αποστολές αλκοολούχων ποτών στη Ρωσική Ομοσπονδία ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τον υπόλοιπο κόσμο μειώθηκαν σχεδόν κατά 35%, στα 32,65 εκατομμύρια λίτρα.

του Ζήση Πανάγου

Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία φαίνεται να…δαγκώνουν έντονα τον τομέα αλκοολούχων, με τη χώρα να ξεμένει από δημοφιλείς δυτικές μάρκες.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Kommersant το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι απαισιόδοξες προβλέψεις για απότομη πτώση των εισαγωγών λόγω της κρίσης σε σχέση με τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία είναι απόλυτα δικαιολογημένες, αφού οι αποστολές αλκοολούχων ποτών στη Ρωσική Ομοσπονδία ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τον υπόλοιπο κόσμο μειώθηκαν σχεδόν κατά 35%, στα 32,65 εκατομμύρια λίτρα.

Οι αποστολές ουίσκι μειώθηκαν την ίδια περίοδο σχεδόν κατά 50%, στα 11,8 εκατομμύρια λίτρα. Καθώς τα στοιχεία περιλαμβάνουν αποστολές στη Ρωσία τους πρώτους τρεις μήνες του έτους (πριν από την εισβολή), όταν το εμπόριο ήταν σχετικά κανονικό, ο πλήρης αντίκτυπος των κυρώσεων αναμένεται να βαθύνει όταν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τα εστιατόρια στη Ρωσία έχουν ήδη έλλειψη αλκοολούχων ποτών και υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να αρχίσουν να ξεμένουν από δημοφιλείς δυτικές μάρκες μέχρι τον επόμενο μήνα, καθώς οι παραγωγοί αρνούνται να στείλουν περαιτέρω αποστολές και τα υπάρχοντα τοπικά αποθέματα γνωστών εμπορικών σημάτων εξαντλούνται.

Αυτό θα μπορούσε να ανεβάσει τις τιμές και ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για πωλήσεις νοθευμένων ποτών, σύμφωνα με το δίκτυο RIA Novosti.

Την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Diageo, Ιβάν Μενέζες, δήλωσε ότι το εμπόριο με τη Ρωσία αντιπροσώπευε λιγότερο από το 1% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας και ότι η διακοπή των εργασιών εκεί θα είχε μικρό αντίκτυπο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.