Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ξεκίνησε η συγκομιδή σταφυλιών στην κοιλάδα Νάπα για το 2022

Υπήρξε από νωρίς αισιοδοξία σχετικά με την ποιότητα μετά τον τρύγο των πρώτων σταφυλιών για αφρώδη και λευκά κρασιά στην κοιλάδα Νάπα.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η συγκομιδή στην κοιλάδα Νάπα 2022 ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου για μερικά αφρώδη και λευκά κρασιά.

«Είχαμε την πρώτη μας συγκομιδή και ξεκινήσαμε να μαζεύουμε Sauvignon Blanc τη Δευτέρα 1 Αυγούστου», είπε η Stephanie Honig, από το Honig Vineyard and Winery.

«Οι καρποί προήλθαν από τον συνεργάτη μας καλλιεργητή στο Gordon Family Ranch, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή της ονομασίας Napa Valley», είπε η Honig, η οποία είναι διευθύντρια εξαγωγών στο οικογενειακό οινοποιείο.

Η συγκομιδή ξεκινά συνήθως με παλαιότερα αμπέλια που έχουν σχετικά χαμηλή απόδοση. Τα πρώτα σταφύλια προορίζονται για την ετικέτα Classic Sauvignon Blanc της Honig.

Γενικότερα, είπε ότι οι μέτριες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι δροσερές νύχτες δημιουργούν εξαιρετικές συνθήκες ωρίμανσης. «Όλα φαίνονται φανταστικά μέχρι στιγμής και οι αποδόσεις είναι λίγο υψηλότερες από ό,τι είχαμε προβλέψει, κάτι που είναι μια υπέροχη είδηση ​​αφού είχαμε μερικά vintage κρασιά συντομότερα».

Έπειτα, ο παραγωγός αφρώδους οίνου Chandon California είπε επίσης ότι έφερε περίπου 30 τόνους σταφυλιών Chardonnay περίπου τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 3 Αυγούστου.

Ο παραγωγός αφρωδών Schramsberg με έδρα την Calistoga δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο στο Twitter στις 4 Αυγούστου από τα πρώτα της σταφύλια Pinot Noir που έρχονται στο κελάρι.

Η οινοποιός Chandon Pauline Lhote είπε ότι, παρά τον παγετό, το χαλάζι και την ξηρασία που δημιουργούν προκλήσεις κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, ήταν ενθουσιασμένη με την ποιότητα του τρύγου 2022.

«Βλέπουμε όμορφη έντονη οξύτητα φέτος, η οποία είναι εξαιρετική για τα αφρώδη κρασιά», είπε.

Οι ψυχρότερες από τις μέσες θερμοκρασίες από την έναρξη του veraison την έναρξη της ωρίμανσης συνέβαλαν στη διατήρηση της οξύτητας και του χαρακτήρα των φρέσκων φρούτων, πρόσθεσε.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αρχίζουν να έρχονται τα εξαιρετικά φρούτα και αυτός ο ήπιος καιρός γύρω από τη συγκομιδή είναι ιδανικός για την ανάπτυξη όμορφα ισορροπημένων αρωμάτων και γεύσεων.»

Οι αποδόσεις ήταν ελαφρώς χαμηλότερες σε ορισμένους αμπελώνες φέτος, λόγω της ξηρασίας και του απροσδόκητου καλοκαιρινού παγετού, δήλωσε η Chandon που εδρεύει στο Yountville, η οποία ανήκει στον γαλλικό όμιλο Moët Hennessy.

Η Chandon είπε επίσης ότι είχε χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένο νερό για να ποτίσει περισσότερο από το 90% των αμπελώνων της και έλαβε πρόσθετα μέτρα ώστε το κτήμα της να είναι «έτοιμο για πυρκαγιά» το 2022 συμπεριλαμβανομένων νέων γραμμών πυρόσβεσης και καταιωνιστήρων.

Εν όψει της φετινής συγκομιδής του Cabernet Sauvignon στην κοιλάδα της Νάπα, η Stephanie Honig είπε ότι ορισμένες τοποθεσίες Cabernet είναι πιθανό να επιλεγούν λίγο νωρίτερα από το κανονικό.

«Παράγουμε μόνο Sauvignon Blanc και Cabernet Sauvignon και συνήθως αυτά κλιμακώνονται στο οινοποιείο κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής, καθώς το Sauvignon Blanc ωριμάζει νωρίς στην εποχή και το Cabernet Sauvignon ωριμάζει αργά», σημείωσε σε πρόσφατη δήλωση της. «Ωστόσο, φέτος αναμένουμε ότι το Cabernet θα αρχίσει να έρχεται λίγο νωρίτερα και θα έχουμε κάποια επικάλυψη πιθανότατα στις αρχές Σεπτεμβρίου».

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.