Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Λέσχη εκλεκτών οίνων ξεκινά δημοπρασία προς όφελος της Ουκρανίας

Η λέσχη εκλεκτών κρασιών Crurated με έδρα το Λονδίνο συγκεντρώνει χρήματα για την Ουκρανία με μια δημοπρασία σπάνιων φιαλών κρασιού, που διατίθενται επίσης ως NFT.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Η λέσχη μελών, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 50 γνωστά ευρωπαϊκά Château και οινοποιούς για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την Ουκρανία, με μια ειδική ειδική ηλεκτρονική δημοπρασία αυτή την εβδομάδα. Η πώληση, η οποία θα είναι ανοιχτή σε μη μέλη που θα εγγραφούν για δωρεάν συνδρομή Explorer, περιλαμβάνει περίπου 250 μπουκάλια από σπάνια κρασιά, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα κελάρια των Louis Roederer, Domaine Meo-Camuzet και Domaine Dujac.

Η εκτίμηση της προπώλησης ανέρχεται επί του παρόντος σε περίπου 100.000 δολάρια, με όλα τα έσοδα από την πώληση να διανέμονται στη Save the Children, στον Ερυθρό Σταυρό, στη UNICEF και στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Η λέσχη μελών δημιουργήθηκε από τον Alfonso de Gaetano, διευθυντή της επιχείρησης των Εκδοτών Google στις αναδυόμενες αγορές της EMEA, ο οποίος είπε ότι η πλατφόρμα ήταν «ιδανικά κατάλληλη» για αυτόν τον τύπο πωλήσεων, καθώς σε κάθε μπουκάλι εκχωρείται αυτόματα ένα NFT, όταν φορτώνεται στην πλατφόρμα. Όταν σαρωθεί, ο κωδικός NFT μπορεί να παρέχει πρόσβαση στη λεπτομέρεια προέλευσης του κρασιού, η οποία θα διατηρηθεί μόνιμα στο blockchain, πράγμα που σημαίνει ότι όταν τα σπάνια μπουκάλια αλλάξουν χέρια, όλες οι λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν μέσω του NFT.

Τα μπουκάλια στη δημοπρασία περιλαμβάνουν μια κάθετη έξι φιαλών του Cristal 2006, 2009 και 2013, μια κάθετη από το 2015-2020 του Robert Groffier Chambolle-Musigny permiuer Cru Les Amoureuses που περιλαμβάνει μια προσαρμοσμένη ετικέτα για τον νικητή, ένα Jeroboam του C Grande Dujac. Saint Denis 2009 και ένα μπουκάλι Méo-Camuzet Richebourg Grand Cru 2014.

Ο Jean-Nicolas και η Nathalie Méo του Meo-Camuzet δήλωσαν ευτυχείς που έλαβαν μέρος, έχοντας ειδικούς δεσμούς με την Ουκρανία για περισσότερα από 20 χρόνια. Αυτό διαφαίνεται και από άλλες δράσεις τους, όπως χορηγία σε φιλανθρωπική εκδήλωση, που είχε ως στόχο να βοηθήσουν νέους χορευτές και τις οικογένειές τους στο Lviv, καθώς και άντληση κεφαλαίων για το παιδιατρικό νοσοκομείο Lviv.

«Μερικά από τα παιδιά που είχαμε στο σπίτι για καλοκαιρινές διακοπές είναι πιθανώς αρκετά μεγάλα για να πολεμούν τώρα και φοβόμαστε τη σκέψη της εμπλοκής τους σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Jean-Nicolas Méo. «Ελπίζουμε ότι τα πολύ ιδιαίτερα κρασιά που έχουμε δωρίσει για τη δημοπρασία θα τύχει της κατάλληλης υποδοχής και θα βοηθήσουν στην υποστήριξη των αναγκών των Ουκρανών πολιτών».

Άλλοι οινοπαραγωγοί που συμμετέχουν στη δημοπρασία είναι: Larmandier-Bernier, Pascal Agrapart, Pierre Péters, Suenen, Bérêche & Fils, Doyard, Moussé Fils, Salon, Vilmart & Cie, Billecart-Salmon, Geoffroy, Pierre-Yves Colin-Morey, -Morey, Robert Groffier, Père & Fils, Pierre-Yves Colin-Morey, Caroline Colin-Morey, Robert Groffier Père & Fils, Georges Mugneret-Gibourg, Arnaud Baillot, Duroché, Fourrier, Denis Mortet, Dujac, Chateau Séa Paviette, Ponti, Ceretto, Massolino, Poderi Aldo Conterno, Grattamacco, Casanova di Neri, Ciacci Piccolomini d’Aragona, Bartolo Mascarello, Biondi Santi, Argiano, Mascarello Giuseppe e Figlio, Il Marroneto, Giacomo Conterno, El Montarero, El Montarero, Fontanafredda, Borgogno και Roberto Voerzio.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.