Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα εταιρική ταυτότητα και νέες αγορές στοχεύει το Κτήµα Ταραλάς

Με νέα εταιρική ταυτότητα, συνεχίζοντας από την ίδια βάση, η οικογένεια Ταραλά µε έδρα τη Φυτειά Ηµαθίας περνάει στη νέα φάση της δηµιουργικής παρουσίας της στον κόσµο της αµπέλου και του οίνου, κάτω από την ονοµασία «Κτήµα Ταραλάς».

Με έµφαση στο Ξινόµαυρο 100%

Αξιοποιώντας διαφορετικές µεθόδους οινοποίησης, επιλέγει να εξερευνήσει όλες τις εκδοχές του Ξινόµαυρου διαθέτοντας στην αγορά την παραδοσιακή ερυθρή «Νάουσα», κρασί Π.Ο.Π, αλλά και ροζέ όπως και λευκό από την ίδια ποικιλία, παρουσιάζοντας τη δυναµική του αµπελώνα και οινοποιώντας σταφύλια µόνο από ιδιόκτητα αµπέλια.

Στην τριάδα των κρασιών από Ξινόµαυρο -ερυθρό, λευκό και ροζέ- προστέθηκε και το πρώτο ελληνικό αφρώδες ερυθρό κρασί, το «Aphrodite».

Βιολογικός αµπελώνας και φυσική οινοποίηση

Η βιοκαλλιέργεια στους αµπελώνες και οι µέθοδοι της ήπιας οινοποίησης µε γηγενείς ζύµες, στην παραγωγή των κρασιών του Κτήµατος Ταραλάς υποστηρίζονται σταθερά από την οινολόγο Άρτεµις Τουλάκη.

Στο 80% οι εξαγωγές

Οι οίνοι βγαίνουν µε νέες ετικέτες κάτω από την επωνυµία «Κτήµα Ταραλάς» µε το rebranding να βρίσκει το Κτήµα να έχει αυξήσει τις εξαγωγές του, οι οποίες πλέον αντιστοιχούν στο 80% των συνολικών ποσοτήτων κρασιού που παράγονται ετησίως. Ισχυρή εξαγωγικά είναι µε το Ξινόµαυρο και συγκεκριµένα µε την ετικέτα «MAVRO», δηλαδή το Π.Ο.Π Νάουσα, που κατευθύνεται στην αγορά της Αµερικής, ενώ εξαγωγές γίνονται επίσης σε Αυστραλία, Γερµανία και Γαλλία, µε την Ταϊβάν να έχει επίσης προστεθεί στους πελάτες. Μετά τον κορονοϊό δηµιουργήθηκαν νέες συνεργασίες στη Φιλανδία, τη ∆ανία, την Κύπρο, την Αγγλία και τον Καναδά. Αξίζει να σηµειωθεί ότι το 90% της ποσότητας του λευκού Ξινόµαυρου, «Blanc De Xinomavro», καταναλώνεται επίσης στον Καναδά.

Ισχυρό διαβατήριο

Τo Ξινόµαυρο είναι το ισχυρό διαβατήριο για την εξαγωγική δραστηριότητα του Κτήµατος. Επενδύοντας σε νέες συνεργασίες σε αµπελώνες στη Φυτειά, σε νέες φυτεύσεις και σε αναδιάρθρωση άλλων αµπελώνων µε στόχο το Ξινόµαυρο, το Κτήµα στα επόµενα χρόνια θα παρουσιάσει µια ευρεία γκάµα µε όλες τις εκδοχές του και µε ιδιαίτερες παλαιωµένες χρονιές.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.