Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

«Μια στιγμή στον χρόνο» η συλλογή των σπάνιων σκωτσέζικων ουίσκι

Η τρίτη παρτίδα της συλλογής Prima & Ultima της Diageo με σπάνια σκωτσέζικα ουίσκι single malt – συμπεριλαμβανομένων, για πρώτη φορά, εκδόσεων τόσο από την Port Ellen όσο και από την Brora.

Το Prima & Ultima – που σημαίνει «πρώτο και τελευταίο» – παρουσιάζει μια σειρά από ουίσκι που είναι ακριβώς αυτό: είτε το πρώτο είτε το τελευταίο στο είδος τους.

Τα οκτώ single malt στη φετινή σειρά επιλέχθηκαν από τον master blender της Diageo, Dr Craig Wilson, ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων δημιουργών του Prima & Ultima, Maureen Robinson και Dr Jim Beveridge OBE.

Η σειρά των ουίσκι περιλαμβάνουν την τελική εμφιάλωση Brora από το 1981 και απόσταγμα από τα δύο τελευταία βαρέλια του Port Ellen που γεμίστηκαν το 1980, καθώς και single malt από τα Royal Lochnagar, Cragganmore, Mannochmore, The Singleton of Glen Ord, Lagavulin και Talisker.

«Προσωπικά έχω επιλέξει κάθε ουίσκι με μεγάλη προσοχή, το καθένα ένα εξαιρετικό απόσταγμα που σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία των αποστακτηρίων και ουίσκι που είχα το προνόμιο να παρακολουθήσω διεξοδικά», είπε ο Δρ Γουίλσον.

Το θέμα της φετινής συλλογής είναι «Μια στιγμή στον χρόνο», που συνδέεται με τη φυσική διατήρηση απολιθωμάτων και δειγμάτων, με κάθε ουίσκι να διαθέτει ένα πολύτιμο τεχνούργημα που αντικατοπτρίζει την ιστορία του.

Με τιμή £ 36.500 στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν 317 πλήρεις σετ Prima & Ultima Third Release που διατίθενται μέσω ορισμένων αντιπροσώπων και για πρώτη φορά ουίσκι είναι επίσης διαθέσιμα για μεμονωμένη αγορά. Η ηλεκτρονική εγγραφή ενδιαφέροντος είναι ανοιχτή τώρα, έως τις 30 Ιουνίου.

 

Η σειρά είναι η εξής:

Royal Lochnagar 1981, 40-year-old

Cragganmore 1973, 48-Year-Old

Mannochmore 1990, 31-Year-Old

Brora 1981, 40-Year-Old

The Singleton of Glen Ord 1987, 34-Year-Old

Lagavulin 1993, 28-Year-Old

Talisker 1984, 37-Year-Old

Port Ellen 1980, 41-Year-Old

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...