Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με μια ανθεκτική ποικιλία πειραματίζονται Γάλλοι αμπελουργοί

Με βάση τις ανάγκες του κλίματος και του περιβάλλοντος πειραματίζονται αμπελλουργοί στη Γαλλία, φυτεύοντας ποικιλίες που ταιριάζουν καλύτερα στους στόχους.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου, δύο αμπελουργοί από την ονομασία Faugères στη νότια Γαλλία φύτεψαν 3.000 αμπέλια από 3179, μια ανθεκτική ποικιλία που δημιουργήθηκε από τον Alain Bouquet, η οποία είναι μία από τις επτά που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή στους αμπελώνες του Languedoc.

«Καινοτομούμε με βάση αυτό που κάνουν οι αγρότες εδώ και αιώνες, και αυτό είναι η επιλογή των ποικιλιών που ταιριάζουν καλύτερα στους στόχους μας και στο περιβάλλον μας μέσω της φυσικής διασταύρωσης. Για τα αμπέλια, αυτό διαρκεί δεκαετίες», εξηγεί ο Jérôme Salles, ο οποίος καλλιεργεί κρασιά βιολογικά στο Roquessels από το 2001.

«Σε συνεργασία με την οργάνωση παραγωγών, έχουμε λάβει μέρος σε πολυάριθμες γευσιγνωσίες που διοργανώθηκαν από το INRAE ​​και τα Γεωπονικά Επιμελητήρια. Μεταξύ των βιώσιμων ποικιλιών Bouquet που είναι διαθέσιμες για πειραματισμό, επιλέξαμε αυτές που έχουν ως γονέα την Grenache», προσθέτει ο Salles, ο οποίος πραγματοποιεί μια δοκιμή σε 0,24 εκτάρια.

Όπως κι αυτός, έτσι και ο Jacques Chabbert έχει ήδη ξεκινήσει την ίδια καινοτόμο διαδικασία. Στους δύο πρωτοπόρους αμπελουργούς θα ενωθούν την επόμενη χρονιά τέσσερις άλλοι παραγωγοί εντός της περιοχής ονομασίας. Η συνολική έκταση που καλύπτει ο ανθεκτικός αμπελώνας του Faugères θα αυξηθεί επομένως σε 1,2 εκτάρια. «Η συμμετοχή αυτών των έξι αμπελουργών εγγυάται βέλτιστες συνθήκες για την παρακολούθηση των αμπελιών από άποψη γεωπονίας και οινοποίησης, επιτρέποντάς μας να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες αυτών των ποικιλιών σταφυλιού στα συγκεκριμένα σχιστολιθικά εδάφη μας, με σκοπό την ενσωμάτωσή τους στις προδιαγραφές παραγωγής της ονομασίας». λέει η Marie Corbel, διευθύντρια της οργάνωσης παραγωγών.

ΠΗΓΗ: vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.