Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κορυφαίοι επαγγελματίες του οίνου υπογράφουν για εναλλακτική συσκευασία

Οι Jancis Robinson MW και Hugh Johnson OBE είναι μεταξύ μιας ομάδας κορυφαίων βρετανών συγγραφέων κρασιού που έχουν υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή καλώντας για δράση για την προώθηση της στροφής σε εναλλακτικές συσκευασίες για το κρασί.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η ανοιχτή επιστολή, με αιχμή του δόρατος από τους Wine Traders for Alternative Formats (WTAF), τονίζει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της κατασκευής και της ανακύκλωσης γυαλιού. Σημειώνει ότι η μετάβαση από γυαλί σε εναλλακτικές μορφές θα μπορούσε να εξοικονομήσει «πολύ πάνω από το ένα τρίτο του αποτυπώματος άνθρακα του κρασιού που καταναλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο», κάτι που είναι ισοδύναμο με το να βγάλεις 350.000 αυτοκίνητα από το δρόμο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παράλληλα, οι εναλλακτικές μορφές όπως το κρασί σε κουτί, το κονσερβοποιημένο κρασί, τα βαρέλια, τα χάρτινα μπουκάλια και οι θήκες έχουν όλα πολύ μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από το γυαλί.

Ο Oliver Lea της BIB Wine Company, ιδρυτικό μέλος της WTAF, πιστεύει ότι «ο τομέας του κρασιού είναι υποχρεωμένος να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 43% αυτή τη δεκαετία. Αυτό θα πρέπει να είναι το απόλυτο ελάχιστο και ο μόνος τρόπος για να το επιτύχουμε είναι μια σημαντική μετατόπιση από τα γυάλινα μπουκάλια».

Οι τεχνολογικές βελτιώσεις κατέστησαν ολοένα και πιο βιώσιμη τη συσκευασία κρασιών υψηλότερης ποιότητας «πιείτε τώρα» σε BIB, κονσέρβες και άλλες εναλλακτικές μορφές. Όπως αναφέρει η επιστολή, «υπάρχει μικρή ή καθόλου αισθητή διαφορά ποιότητας μεταξύ αυτών των μορφών και του κρασιού σε γυάλινα μπουκάλια για κρασιά που πίνονται μέσα σε λίγους μήνες από την αγορά, όπως είναι τα περισσότερα».

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...