Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης παραγωγός του Μπορντό για απάτη στο κρασί

Ο Vincent Lataste, το αφεντικό της εταιρείας κρασιών του Μπορντό Sequoia, καταδικάστηκε σε μια «άνευ προηγουμένου» ποινή φυλάκισης για απάτη, αφού οι αρχές διαπίστωσαν ότι το κύριο αδίκημα της εταιρείας του ήταν: «η απόπειρα εξαπάτησης για τις ουσιαστικές ιδιότητες των κρασιών», μεταξύ άλλων αδικημάτων.

του Ζήση Πανάγου

Η πρόταση του Vincent Lataste είναι η πρώτη του είδους της για μια εξέχουσα προσωπικότητα στη βιομηχανία κρασιού του Μπορντό.

Η εταιρεία του Lataste, Sequoia (η οποία έχει μετονομαστεί σε Awesome), κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για «εξαπάτηση, απόπειρα εξαπάτησης σχετικά με τις ουσιαστικές ιδιότητες των κρασιών, δόλια χρήση και απόπειρα δόλιας χρήσης ΠΟΠ», σύμφωνα με τη Le Monde.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν επιθεωρητές του ρυθμιστικού φορέα Institut National de l’origine et de la qualité πραγματοποίησαν έναν τακτικό έλεγχο στη Sequoia.

Τα αποτελέσματα αυτής της επιθεώρησης έδειξαν ότι τα επίπεδα διοξειδίου του θείου ήταν πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Μετά από αυτό το εύρημα, πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω δοκιμές και οι αρχές φέρεται να βρήκαν στοιχεία για περαιτέρω απάτη, συμπεριλαμβανομένης της ανάμειξης κρασιών από διαφορετικούς παραγωγούς, προσθήκης νερού στο κρασί και ετικετών κρασιών με εσφαλμένα έτη.

Ο κ. Lataste άσκησε έφεση κατά της ποινής, η οποία τώρα θα αναβληθεί έως ότου εκδικαστεί το αποτέλεσμα της έφεσης. Όπως και να έχει, είναι απίθανο να εκτίσει ποινή φυλάκισης ακόμα κι αν χάσει την έφεση. Η γαλλική νομοθεσία υπαγορεύει ότι οι ποινές ενός έτους ή λιγότερο μπορούν να εκτιστούν στο σπίτι, εφόσον τα άτομα φορούν ηλεκτρονικό βραχιόλι, αναφέρει το The Connexxion.

Η βάση της προσφυγής του κ. Lataste είναι διπλή. Πρώτον, για τη νομιμότητα της έρευνας, για την οποία ο δικηγόρος του λέει ότι παραβίασε τα δικαιώματα υπεράσπισης, και δεύτερον για την ακρίβεια των γεγονότων της υπόθεσης και τον ισχυρισμό ότι ο κ. Lataste σκόπευε να εξαπατήσει τους πελάτες του.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.