Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κάηκε η αίθουσα γευσιγνωσίας ιστορικού οινοποιείου στην Sonoma

Το οινοποιείο Larson Family αναγκάστηκε να κλείσει «για το άμεσο μέλλον», λόγω πυρκαγιάς που προκλήθηκε και κατέστρεψε την αίθουσα γευσιγνωσίας.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Η Larson Family Wines, ένα από τα πρώτα οινοποιεία που άνοιξε στην κοιλάδα Sonoma ανακοίνωσε ότι έκλεισε τις πόρτες του μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά.

Η φλόγα, που άναψε γύρω στις 8.55 μ.μ. της Τετάρτης 2 Μαρτίου, μετέτρεψε την αίθουσα γευσιγνωσίας του Larson σε ερείπια.

Μια δήλωση της Johanna Holm, διευθύντριας μάρκετινγκ του Larson Family Winery, έκανε λόγο για «καταστροφική απώλεια», όχι μόνο για την ιδιοκτησία αλλά για αρχεία σχετικά με τις μακριές ρίζες της οικογένειας στη Sonoma. Η αίθουσα γευσιγνωσίας, που ιδρύθηκε το 1899, είχε διακοσμηθεί με αναμνηστικά που ανήκαν σε πέντε γενιές της οινοποιητικής οικογένειας. Ήταν επίσης το μόνο μέρος όπου οι καταναλωτές μπορούσαν να αγοράσουν κρασί Larson Family.

Έπειτα, η Holm είπε ότι η αίθουσα γευσιγνωσίας θα παραμείνει «κλειστή για το άμεσο μέλλον» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της που «κανείς δεν ήταν στο κτίριο όταν συνέβη» και ότι «δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι ή σκύλοι».

Τα συνεργεία της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά μέσα σε περίπου 20 λεπτά, αλλά η επιχείρηση καθαρισμού βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Το οινοποιείο αποκάλυψε περαιτέρω ότι «η αίθουσα γευσιγνωσίας που έγινε αχυρώνας υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά και θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας».

Οι ανακριτές πυρόσβεσης και ασφαλιστικών αρχών θα διερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς αυτή την εβδομάδα.

Το Οινοποιείο Larson Family ήταν κάποτε το σπίτι του Sonoma Rodeo, όπου ο διάσημος εκπαιδευτής αλόγων Buster Millerick, ο οποίος εργαζόταν με τη Seabiscuit, έμαθε να ιππεύει. Ο αχυρώνας που χρησιμοποιήθηκε κάποτε για το ροντέο μετατράπηκε στην αίθουσα γευσιγνωσίας του οινοποιείου 1.600 τετραγωνικών ποδιών.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.